NOW St. John's Wort 100 капсулиNOW47601
NOW St. John's Wort 100 капсули
39.00 лв
product header
NOW St. John's Wort 100 капсулиNOW4760

Жълт кантарион


St. John's Wort е билка, която е привлякла интереса на знахарите още през първи век. St. John's Wort е диуретик, подсилва оздравителните процеси, подпомага при нарушения в менструалния цикъл при жени. С течение на времето се оказва, че St. John's Wort притежава други забележителни, даже и мистични свойства.

Името й произлиза от поверието, че свойствата на тази билка са най-ефективни ако се събира на 24 Юни, денят на Свети Йоан (St. John's Day).

St. John's Wort се използва за заздравяване на рани, особено при разкъсвания на тъканта и увредени нерви. St. John's Wort има диуретично, адстрингентно и леко успокоително свойство. Най-интересното е, че подновения интерес към билката St. John's Wort през последното десетилетие се дължи на факта, че тя е в основата на множество билкови продукти за преодоляване на превъзбуждане и депресия.

Тайната на St. John's Wort се дължи на химичните съставки на билката. Две от съставките хиперицин (hypericin) и псевдохиперицин (pseudohypericin) се считат за причината за психоактивните свойства на тази билка. В допълнение, St. John's Wort съдържа множество флавоноиди със странни и стряскащи имена като каемфрол (kaempferol), куерцетин (quercetin), куерцитрин (quercitrin), изокуерцитрин (isoquercitrin), аментофлавон (amentoflavone), лутеолин (luteolin), мирицетин (myricetin), хиперин (hyperin), хиперозид (hyperoside), рутин (rutin), както и хиперфорин (hyperforin) и адхиперфорин (adhyperforin).

Начин на употреба: Една доза 3 пъти дневно с храната.

Опаковка: 100 капсули

Продуктът не е лекарствено средство.

 
 
  Стойност % от дневна доза
Дозировка  
Доза 1 капсула -
Дози в опаковка 100 -
Билки  
Екстракт от St. Johns Wort (Hypericum perforatum) 300  mg -
* Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден
Дозировка
Доза 1 капсула
Дози в опаковка 100
Съставки
Жълт кантарион 300 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

NOW St. John's Wort 100 капсули

  • Производител: NOW Foods
  • Код на продукта: NOW4760
  • Наличност: В наличност
39.00 лв
Бърза поръчка