Витамини за здрава коса

Публикувано от Лидия Костова 04/01/2012 0 Коментари Здраве и красота,

Витамини, които са специфични за растежа на косата могат да помогнат  тя да се  сгъсти и подобри дължината си. Когато темпът на растеж на косата е по-голям от скоростта на накъсване, общата дължина  се  увеличава. Освен, чрез витамини и подходящи масла за блясък, може да се приемат хранителни вещества, които да заместят определени храни, при невъзможност за набавяне.

витамини за здрава коса

 

Витамин С


Витамин С ускорява скоростта на растежа на нови косъмчета и  подновява рамките на тъканите на тялото. Този благоприятен ефект обхваща всички направления  на косата. Като антиоксидант,  също така действа като предпазва от увреждане на тъканите,

 

 

Витамин А


Тялото се нуждае от адекватни нива на витамин А, с цел по-добра защита на скалпа от стрес или от вреди, които могат да повлияят на  растежа на косата от фоликулите.

 

 

Ниацин


Ниацин действа като катализатор към правилното функциониране на тялото чрез подобряване на доставка на хранителни вещества на косата.

 

 

Биотин


Този витамин е необходим за растежа на клетките в организма. Това естествено се отнася и за косата, където се използва за подобряване на цялостния растеж и здравина на косата. Също така  улеснява производството на аминокиселини в тялото, подобрява съдържанието на влага и блясък.

 

 

Витамин Е


Витамин Е е класифициран като антиоксидант и е ефективен в подобряване на циркулацията на кръв в цялото тяло. Подобряване на притока на кръв, по-добре стимулира фоликулите на косата, чрез по-често предоставяне на хранителни вещества.

 

Бета каротин


Оранжев пигментиран  каротеноид известнен като бета-каротин е важен  за растежа на косата, тъй като е  биосинтезиран  във витамин А. Той  може да помогне в поддържането на една здрава и жизнена коса.

 

 

 

Пренатални витамини


Пренатални витамини могат да бъдат приемани от  жени по време на бременността, за да се подобри растежа на косата, силата и здравето като цяло. Витамините са в състояние да постигнат повишено количества в тялото на желязо, калций и фолиева киселина.

Всички тези хранителни вещества допринасят за поддържането на растежа на косата и развитието, когато колебанията на хормоните , могат  да причинят  лека загуба на коса.

 

Напишете вашия коментар