Тренировка с Гребен Тренажор

Публикувано от Лидия Костова 13/01/2014 0 Коментари Фитнес,

Всички бягащи пътеки в салона са заети? Опитайте някой от гребните тренажори! Със сигурност, за тях няма списък с чакащи, но не защото не са ефективни, а защото изискват повече усилия. Ако обаче искате една супер тренировка, значи гребния тренажор е вашия уред! Тренировката с тази  машина  изгаря 800 калории на час. Това вероятно е най-добрият уред за  кардио тренировка. Гребния тренажор  изисква 25% усилия от горната част на тялото и  75% усилия от долната част на тялото. Той  работи за  ръцете, гърба, корема и краката. Чудили ли сте се защо гребците изглеждат толкова готино? Това е заради движенията при  гребането, а гребния тренажор пресъздава точно тях.

1. Изгаряне на калории

Тренировката с гребен тренажор  е чудесен начин да се горят калории. Можете да изгорите, както вече споменахме,  800 калории на час с  тази тренировка. Това е абсолютен рекорд сред фитнес уредите, и означава, че ще горите повече от 5000 калории на седмица. Това със сигурност ще Ви помогне да отслабнете и да  контролирате килограмите си.

2. Включване на много мускулни групи


За разлика от тренировките с други фитнес уреди, които се фокусират повече върху мускулите само на горната част от тялото, или само на долната  част, гребния тренажор включва в тренировката   всичките ваши  крайници. Вие работите с  ръцете си, чрез издърпването  на дръжките на уреда и използвате  краката си, за  бутане на стъпенките. В същото време, Вие включвате и мускулите на гърба, корема и седалището. Това всъщност е почти цялото тяло!

3. Добра кардио тренировка

С гребния тренажор се прави  чудесна кардио тренировка. Когато бягате, сърцето изпомпва  кръв само към краката Ви, защото при бягането  използвате само краката си. При тренировката с гребния тренажор, Вие използвате както вече видяхте, много мускулни групи. А сърцето помпи кръв към всички тези мускули. Именно защото  тренировката на гребния тренажор включва  толкова много основни мускулни групи,  е ефективен начин за повишаване на сърдечната честота и увеличаване доставката на кислород.

5. Минимален риск от нараняване и предпазване на ставите 

За тези от вас, които имат проблеми със ставите след тренировка, гребния тренажор наистина ще Ви облекчи. Тази тренировка е с нулево влияние върху ставите Ви и е подходяща за хора от всички възрасти. Движението  гребане е естествено и с  ниско въздействие, прилагащо  минимално натоварване върху ставите. Тъй като  сте седнали  ниско до земята, има  по-малък риск от падане, отколкото да речем при тренировката с  велоергометър.  Ако напрежението в гърба Ви се струва евентуален  проблем, можете да минимизирате  риска от него, с помощта на правилно изпълняване на гребането. Правилната поза при гребане на тренажора, осигурява напрежение върху мускулите на краката, както трябва и да бъде.

6. Намаляване на стреса

Ако предпочитате да тренирате с гребния тренажор  у дома, а не в залата, можете да си купите такъв уред за дома. След като приключите тренировката с него, просто ще го сгънете и приберете. Кардио тренировката на гребния тренажор, увеличава  количеството на ендорфините  освободени в организма, което може да намали стреса и дори да намали чувство на депресия.

 

Магазин FitnesHrani.com предлага богат избор от гребни тренажори, виж

тук https://www.fitneshrani.com/fitnes/fitnes-uredi/grebni-trenazhori

Напишете вашия коментар