Степера като средство за перфектна тренировка вкъщи

Публикувано от Лидия Костова 13/01/2014 0 Коментари Фитнес,

Всички вероятно сте виждали, а дори и използвали уреда степер.  Дали обаче той е ефективен? Независимо дали целта Ви е да отслабнете, или просто искате да подобрите издържливостта си и да тренирате сърцето си, степера е наистина ефективен уред!

Това е удобен и компактен уред, идеален за кардио тренировка.  По същество, степера  е  машина, която позволява на трениращия  да имитира  действието качване по стълби, докато самия степер стои неподвижно на пода. Състои се от две платформи, върху които краката Ви стоят неподвижно. Степерите  се различават значително в дизайна и теглото си, но всички имат една и съща функция - да  подобрят вашата форма, да Ви помогнат  да отслабнете, чрез увеличаване на сърдечната честота и изгарянето  на калории.

 

Какви са ползите от упражненията със степер?


Една от основните ползи от използването на степери,  е ниското  въздействие, което уреда  оказва върху вашите стави. Степерите  са безопасен вариант за тези, които страдат от проблеми с  гърба или други подобни заболявания, защото натоварването върху ставите е ниско,  в сравнение с високоинтензивните кардио  упражнения, като бягането например. Степерите са перфектни за упражняване на долната част на тялото. Уреда тренира  големите  мускулни групи, включително и вашите седалищните мускули, четириглавия мускул, и прасците. Ето защо, степерите се разглеждат като чудесно средство за  пълна тренировка на долната част на тялото.

Друга  от основните ползи от уреда степер  е, способността му да осигурява  чудесна кардио тренировка. Кардио тренировките  са най-добрият начин за увеличаване на сърдечната честота, и са неразделна част от всяка пълна тренировка  на тялото. Тъй като повечето от нас живеят заседнал начин на живот, правенето на кардио  3-4 пъти седмично е от съществено значение за поддържане на здравето на сърцето. Съвременните степери  идват с редица функции, които Ви позволяват да регулирате тренировката, за да отговаря  на вашите индивидуални нужди. Можете да увеличавате  и намалявате нейната  интензивност, както и да следите  изгорените  калории, за да останете мотивирани.

Степерите са много ефективни за намаляване на телесното тегло!  Нека си го кажем. Повечето от Вас не обръщат достатъчно внимание на движението, когато се опитват да отслабнат. Упражненията със степер, заедно с една подходяща диета, може значително да увеличи количеството калории които изгаряте. Уреда изгаря средно 350-550 калории на час в зависимост от телесното Ви тегло. Увеличаването  на интензивността на вашата тренировка, ще Ви помогне да получите максимална полза от вашия степер. Тази машина е чудесно средство  за тези, които се занимават със силови спортове,  особено ако сте се фокусирали върху увеличаване на издръжливостта.

Тренировката със степери може също така да Ви помогне да изправите  стойката си. Ползите от упражненията със степер са много, а една  от най-добрите и най-мотивиращите е,  подобряването  на външния   вид. Тренировките със степер  не само ще  Ви карат  да се чувствате по-добре, но също така ще Ви помогнат  да изглеждате  по-добре. Този уред е доста компактен, така че можете да си вземете един и да тренирате на него у дома. За тези от Вас които се занимават с фитнес или друг вид спорт, степера може да внесе разнообразие в ежедневните тренировки.

 

Магазин FitnesHrani.com предлага огромен избор от степери на ниска цена, вижте тук https://www.fitneshrani.com/fitnes/fitnes-uredi/steperi

Напишете вашия коментар