Съвети и хранене за по-мускулести гърди

Публикувано от Лидия Костова 28/01/2013 0 Коментари Фитнес,

Гърдите са тази мускулна група, която може би е най – тренираната и блянуваната от повечето бодибилдъри.  Всеки от тях мечтае за завистливите погледи и коментарите от рода “ Лелеее този е огромен“! След като сте събрали цялото инфо от нета, след като сте намерили най – убийствените упражнения за гърди, може би си мислите че вече сте готови, и че това е напълно достатъчно, за да постигнете желаната цел. Обаче забравяте една значителна подробност – храненето!

Така е, храненето е нещо без което не можете да  постигнете мускулестите гърди които искате.  Можете да прекарате часове във фитнеса, правейки още и още урпажнения, но без  подходящите хранителни суровини, изграждането на мускулите просто няма да се получи. В тази статия ще Ви научим как да се храните, за да изградите огромни и релефни гърди!

мускулести гърди

Повече калории  =  повече маса


 Ако искате по-големи и мускулести гърди, трябва да ядете  повече. Най-активните  мъжете се нуждаят от 15 до 17 калории на килограм телесно тегло за поддръжка. За да изградите един килограм мускулна маса на седмица, Вие ще трябва  да добавите 3500 общо  калории в седмичната си диета. (Защо? 3500 калории = £ 1)

Има много начини да добавите тези калории. Например,  добавяйки 500 допълнителни калории на ден добавяте  3500 на седмица. Също така, ако  наистина сте  се фокусирали  върху растежа на гърдите, може да тренирате гърдите си в рамките на няколко сесии на седмица. Ако  правите три тренировки за гърдите  на седмица, трябва  да се стремите  да приемате  700-1,000 калории в първите две хранения след всяка  тренировка за гърди. Храненето  след тежка тренировка гарантира, че  мускулите Ви  никога няма да "гладуват".
 

Макронутриентите, които хранят мускулите на гърдите


 Когато се стремите да направите мускули на гърдите, вашият протеинов  прием трябва да бъде относително постоянен, средно по един грам  протеини на килограм телесно тегло. Вие можете да приемате и повече  протеини на ден, но това няма да промени съществено вашите резултати. Ако искате наистина да постигнете оптимлен мускулен растеж на гърдите си, по – добре ще е да повишите  приема на въглехидрати.

Разбира се, не трябва да се прекалява, или да се тъпчете с вафли и торти  всеки ден. Просто трябва да приемате достатъчно  въглехидрати, които  ще поддържат  тялото Ви в анаболно състояние, и ще Ви осигуряват непрекъснато зареждане с енергия, необходима за вашите интензивни тренировки.

Ако не ядете достатъчно въглехидрати, може да се чувствате изцедени и мудни  по време на вашите тренировки. Това означава, че няма да бъдете  в състояние да направите необходимите усилия в залата, за оптимален растеж на гърдите. Няма някакво общо правило за това колко въглехидрати да приемате, но повечето бодибилдъри се справят добре и с 150 грама повече на ден. В дните на вашите интензивни тренировки за гърди, можете да увеличите този прием и на   250 до 300 грама въглехидрати на ден.

Не трябва да забравяте и мазнините. Не слушайте хората които твърдят, че не трябва да приемате мазнини. 15% от общия Ви прием на калории, трябва да са здравословни  мазнини. Мазнините са от жизненоважно значение за поддържане на мускулно изграждащите  хормони, което Ви гарантира че тренировката за гърди ще Ви се отплати. Ако  намалите приема  на мазнини твърде много, нивата  на тестостерона ще спаднат рязко, което пък ще потисне мускулния растеж и възстановяване. Здравословните мазнини осигуряват редица други предимства, най – вече за вашето здраве,  така че не се страхувайте от тях!

 

 

Не прекалявайте и подбирайте храната която консумирате


 Това че се стремите да качите маса, не означава че можете да попълвате  вашата диета с каквото си искате. Ако се храните постоянно с  високо преработени, сладки храни, просто няма да се чувства добре, и ще натрупате повече излишни мазнини, отколкото мускули. Избирайте нетлъстите меса като  източници на протеини, например пиле, постно говеждо месо, риба, яйчен белтък и суроватъчен протеин.

Вашите въглехидрати трябва да бъдат  сложни  и да идват от кафяв ориз,сладки картофи, ечемик и овесено брашно. Вие разбира се  ще се нуждаете от плодове и зеленчуци. За да си набавите здравословни  мазнини, консумирайте  много  ленено семе, рибено масло, авокадо, ядки и масло от орех. Избягвайте храни с транс-мазнини или прекалено наситени мазнини. Те не поддържат чистата мускулна маса.

 

 

Напишете вашия коментар