Повишаване на силата и издръжливостта с Beta Alanine

Публикувано от Лидия Костова 12/11/2011 0 Коментари Фитнес добавки,

Как да използваме Beta Alanine?


Ако бихте могли да тренирате по-тежко и по-дълго, какво може да  постигнете? Тази статия съдържа реална информация, а не научна фантастика. Само научни факти!

Физиолозите  наскоро направиха квантов скок с новаторско изследване за ролята на конкретни добавки за подобряване на спортните постижения. В центъра на това изследване е специален вид  аминокиселина, наречена Beta Alanine (Бета-Аланин).

Beta Alanine значително подобрява силата и издръжливостта

Точно като креатина преди това, доказателствата  за ефикасността му са в изобилие и много ясно очертани.  Проведени са проучвания, които показват невероятно мощния ефект на Beta Alanine върху хората, а не интерполирани  данни от проучвания на плъхове, както се правят върху повечето други добавки.

Всичко това прави Beta Alanine уникален, мощен, клинично доказан продукт и много полезно допълнение към тренировъчната програма  практически на  всеки. Въпреки това, най-вълнуващите доказателства сочат, че Beta Alanine има експоненциален синергизъм с други научно доказани добавки като креатин, BCAA и др.

Защо това е толкова вълнуващо? Това е, защото, когато тези добавки се комбинират правилно, те могат да доведат до  огромни подобрения в тренировките и резултатите ви. Пригответе се, защото бъдещето на подобряване на производителността е тук.

 

Какво може да направи Beta-Alanine за мен?


Beta Alanine е естествено срещана  аминокиселина, която значително увеличава силата, телесната маса и мускулната издръжливост, като помага на управлението на рН на мускулните клетки.

С други думи, тя помага за буфериране  на киселинното изграждане, които могат да възникнат в мускулите, което ви позволява да поддържате вашата сила, скорост и мощност за по-дълъг период от време. Накратко, можете да тренирате по-тежко и по-дълго, благодарения на нея.

Има изобилие от доказателства, които сочат, че е невероятно синергична с креатин. Ето защо, горещо се препоръчва нейното комбиниране с креатин за изграждане на мощна мускулна маса, издръжливост и сила.

 

Доказателствата върху Beta Alanine


Изследвания върху Beta Alanine  ясно показват, че е мощна добавка, която когато се комбинира с други добавки, значително увеличава силата, чистата телесна маса, мощността и мускулната издръжливост.

Изследванията също така показват, че суплементирането с бета аланин за кратко, като например 4 седмици с малка доза като 1,6 гр/ден  има драматичен ефект върху спортните постижения в множество категории. Суплементирането с Бета Аланин за по-голяма продължителност от време и с по-високи дози (12 седмици с 3 грама прием на ден дава още по-голям ефект върху производителността.

Таблицата показва ефекта от комбинирането на Бета Аланин с креатин сравнено с плацебо групата

Освен това, същите тези проучвания показват, че най-добри резултати се появяват при използване на Beta Alanine последователно за най-малко три месеца. Няма доказателства които да сочат, че трябва да се прави почивка от тази добавка или да се правят определени цикли с нея.

 

 

 

 

Напишете вашия коментар