Ползите от вибрираща машина /вибро машина/

Публикувано от Лидия Костова 17/01/2014 0 Коментари Фитнес,

Може би не сте запознати, но най-новото фитнес устройство,  което се използва от спортисти и знаменитости, е вибро машината.  На тези от Вас, които се интересуват от загуба на тегло и  изграждане  на мускули, този уред може да предложи значителна помощ. Вибро машината  осигурява вибрационна  терапия, която може да предложи същите ползи, като един час във фитнеса. Вибро машината, известна още като вибро масажор и вибрираща машина, първоначално се използва от руски учени, като средство  за спиране намаляването на костната плътност, и на мускулната атрофия при космонавти. С течение на изследванията обаче, те открили че вибро машината не само спира загубата на мускули, но генерира увеличението им.
 

Как работи вибро машината?


Използването на вибриращата машина е доста лесно. Докато машината е стабилно позиционирана, Вие стоите на нея, а тя се движи. Цялото тяло вибрира, а това  кара мускулите да се свиват и да се разтягат, за да възвърнат равновесието. Тези естествени рефлекси са неволни и се случват много бързо. Дори и най-основните упражнения, с помощта на вибро машината ще повишат ефективността си!

Ползи от вибриращата машина

Укрепва костите и мускулите

При нормалните  форми на упражнения, мускулите Ви се свиват един или два пъти в секунда. Тренировките с вибро машината  карат мускулите да се свиват 30 до 50 пъти в секунда. За разлика от други видове  упражнения, при които работят само около 40% от мускулните влакна, тренировката с вибриращата машина активира  до 90% от мускулните влакна. Това укрепва мускулната тъкан и подпомага мускулния растеж. Също така, благодарение на вибро машината, вашите кости и стави ще укрепнат значително.

Стимулира производството на полезни хормони

Тренировките на вибро масажора ще стимулират тялото да произвежда по – голямо количество от човешкия растежен хормон, който помага за ремонта и възстановяването на увредените  мускули, кости и други тъкани. Вашето тяло ще произвежда повече серотонин - хормонът, отговорен за чувството на щастие и благополучие, и по-малко кортизол - хормонът, отговорен за чувството на стрес и тревожност.

Подобрява имунната функция

Високите нива на мускулните контракции, които тренировките на вибро машината постигат, ще стимулират лимфните жлези, което води до увеличаване на потока на лимфата в цялото тяло и в крайна сметка ще заздрави имунната  система. Активирането на мускулите Ви ще доведе до увеличаване на циркулацията на кръвта. Кръвното  налягане ще спадне, а кръвта Ви ще пренася  повече кислород към клетките на тялото Ви. В резултат на това, Вие ще имате повече енергия.

Увеличава метаболизма

Както и всяка друга форма на упражнения, тренировката на вибро машината ускорява вашия метаболизъм. Когато мускулите стават по-силни, те използват повече енергия,  а това означава, че Вие ще изгаряте повече мазнини.

Ползите от вибриращата машина са в изобилие и  тласкат този уред  към челните редици.  Кожата Ви може да се затегне и тонизирана, а  гъвкавостта и баланса да се подобрят. Много хора използват вибро машината за намаляване на болката  в ставите и мускулите, както и за  понижаване на  кръвното налягане. Постига се физическо и психическо благополучие, в резултат  на по-доброто  разпределение на кислород между клетките.  Подобрява се  приема на хранителни вещества и се подпомага  отстраняването на клетъчните отпадъци.

 

Магазин FitnesHrani.com предлага богат избор от вибриращи машини за домашно и професионално ползване, виж тук https://www.fitneshrani.com/fitnes/fitnes-uredi/vibro-mashini

 

Напишете вашия коментар