Пиенето на мляко помага на хардгейнърите да качат мускулна маса

Публикувано от Лидия Костова 27/10/2011 1 Коментари Хранене,

Чувствали ли сте някога сякаш,  независимо колко вдигате и колко много ядете, просто не можете да достигнете желаният от Вас външен вид?
Две хранителни добавки, които се открояват като най-доказани и изпитани през времето. Това са креатин монохидрат и протеин. Много изследвания са доказали, че креатин монохидрат работи и дава ефект.

Независимо дали  се опитвате просто да поддържате  здравето, или се опитвате да бъдете в най-добрата форма на живота си, всички ние сме научени от ранна възраст, че протеина е най-важното нещо за вашето тяло, след водата.

пиене на мляко за мускулна маса

Добавянето на мляко към вашата диета


Фокусът на тази статия ще бъде насочено към хардегйнърите, които са се опитали всичко (включително креатин) и все още не могат, когато се качат на кантара да видят това, което искат. Метод, който е изпитан във времето и можа да помогне е  включването на мляко в диетата Ви.

Пълномасленото мляко има сто и петдесет калории на една чаша и осем грама протеин. Успоредно с това идва смущаващият факт, че има осем грама мазнини само в една чаша пълномаслено мляко, но това обикновено не е проблем за хардгейнърите, защото за да качат килограми, те трябва да приемат храна  като за "мръсна маса".

Изчислете колко калории приемате дневно и към тях добавете надбавка от млякото. Може да пиете 1-2 литра мляко на ден в зависимост от нуждите Ви.

 

 

Пиене на мляко  преди сън


 

Друга стратегия с млякото е,  да пиете мляко преди лягане, тъй като това ще Ви снабди с източник на протеин през цялата нощ.

Изключително важно е хардгейнърите да приемат значителен източник на протеин преди лягане, като доставка на аминокиселини  за вашето тяло  през цялата нощ, тъй като за осем часа сън, тялото трябва да се възстанови за да може да тренирате на другият ден.

Важно е човек да получава достатъчно сън,  ( поне осем часа),  но тогава тялото ще остане дълго без храна, ако основната ви цел е да наддавате на тегло задължително трябва да приемате източник на протеин преди сън. Протеинът, открит в млякото се нарича казеинов протеин, който е бавен, за да се абсорбира по-бавно и следователно ще остане по-дълго в тялото Ви.

Като хардгейнъри Вие никога не трябва да оставите тялото Ви гладно за протеини, то трябва да бъде като машина, която винаги работи на протеин вместо гориво и отличен начин да се помогне за преодоляване на този проблем през цялата нощ е като се пие мляко преди лягане.

Уравнението е много по-просто, отколкото си мислете. Яжте през целият ден толкова, колкото можете и когато сте готови с твърдата храна, изпийте останалата част под формата на мляко. Този метод наистина работи. Обезмаслено или пълномаслено, отидете до магазина и започнете своят път към мечтаното тяло!

 

1 Коментари

Калоян Цонев:
29/10/2011, 09:26:06 AM
Отговор

Полезно за доста начинаещи :)

Напишете вашия коментар