Пет иновативни съвета за успех във фитнеса

Публикувано от Лидия Костова 12/02/2013 0 Коментари Фитнес,
Твърде много хора се захващат с фитнес и бодибилдинг, и в крайна сметка се  отказват, поради различни причини. Повечето хора се отказват дори и само след седмица борба, с излишните килограми и тежестите. Много от тях се отказват поради чувство на неудовлетвореност и срам, виждайки  успехите на другите бодибилдъри. Използвайки като модел за подражание, някой мускулест красавец от фитнес списание, те остават разочаровани от себе си. Може би тяхната  гордост ги спира да потърсят помощ, а може би нямат излишни пари за личен треньор. И така, какво можете да направите  при това положение? В тази статия ще Ви предложим четири  иновативни съвета, които ви гарантират успех във фитнес залата.

съвети за фитнес

1. Млъкнете  и слушайте

 Първият ни съвет е да млъкнете  и  да слушате. Смирението може да бъде много унизително, но  работи. Сега след като  имам вашето внимание, можете да бъдете сигурни че съветите които Ви даваме наистина ще Ви помогнат. А нашият съвет е, първите няколко седмици да се фокусирате върху използването на гири,  машини и бягащата пътека. Машините са добър избор, защото вървят с наръчник "как да". Гири трябва да са следващия Ви избор, тъй като всеки използва гири и със сигурност упражненията с тях са най – често правените във фитнес залата. Пътеката пък ще Ви помогне, да се отървете от излишните подкожни мазнини.

Всичко това ще започне да работи за Вас, само след няколко седмици. Трябва да си направите тренировъчен план за всяка тренировъчна седмица. Така посещенията Ви във фитнес залата ще станат по – лесни и ползотворни. Опитайте се да минете през всяко упражнение  на машина два пъти, като се стремите да правите по   15-20 повторения. Разбира се, не трябва да забравяте да проучите как точно се използва съответната фитнес машина. Така ще си спестите евентуални контузии.

2. Бъдете наблюдателни

 Вторият съвет, който  ще Ви дадем  е, да бъдете наблюдателни във фитнес залата.  Един от начините да научавате нови неща,  е именно  чрез наблюдението. Като деца Вие сте наблюдавали вашите  родители и сте имитирали техните действия,  нали? Така че, наблюдавайте другите бодибилдъри, и най – вече техните фитнес инструктори. Обикновено фитнес инструкторите  говорят  толкова силно и ясно, че всеки около тях може да получи някои  безплатни съвети. Ще чуете съвети за  формата, повторенията, за сложността и ефективността на различните упражнения. Освен това, понякога те самите изпълняват конкретните упражнения, което ще Ви даде насоки за правилното им изпълнение.

3. Направете си домашното

 Третият ни съвет е... да си напишете  домашното. Интернет предлага достатъчно информация за фитнес тренировките. Можете да научите как  да бъдете  свой собствен фитнес гуру, като прочетете всички статии и  изгледате всички видео уроци, които можете да откриете.Опитайте се  да стоите  настрана от всички списания за бодибилдинг, защото половината  от тях  са просто реклама на  различни хранителни добавки, а освен това надали са писани от фитнес специалисти. Както казахме в началото, тези списания могат да бъдат лош съветник.

4. Не си усложнявайте живота

 Четвърти ни съвет е да запазите нещата по - прости. Много често бодибилдърите се стремят да усложнят максимално своята тренировка, като си мислят че по този начин ще пожънат по – бързи резултати. Е познайте….нищо няма да постигнете по този начин. Търпение и толерантност са някои думи, които трябва да си казвате всеки ден преди да влезете  във фитнес  салона. Бъдете сигурни че сте усвоили всяко едно упражнение, преди да го усложните допълнителни, или преди да прибавите още тежести.

 

 

 

Напишете вашия коментар