Останете млади с Родиола Розеа

Публикувано от Лидия Костова 13/02/2013 0 Коментари Здраве и красота,

В днешно време все повече хора в наши дни се обръщат към натурални билкови продукти,  за лечение на своите заболявания. Това е съвсем в реда на нещата, защото естествените продукти имат по - малко странични ефекти от лекарствата, а освен това са доста по- евтини.  Макар да е вярно, че резултатите от приемането на билки при лечение идват по- бавно, то те все пак са много ефективни и доста по - безопасни. Ежедневното Ви взаимодействие с различни  токсини и  със свободните  радикали, може да навреди на вашата имунна система и на кожата, която се явява първата защитна линия срещу нашествениците. Тези атаки срещу кожата могат да направят така, че да изглежда бледа, набръчкана и стара.


родиола розеа

Ако искате не само да се чувствате млади, но и да изглеждате като такива, то билката Родиола  е страхотно решение. Възползвайте се от нея! Тази билка може да бъде намерена на пазара, под формата на хранителна добавка. Приемането на добавки с Родиола, може  да Ви помогне да изчистите  организма си от вредните вещества и вирусите. Родиола  представлява  един наистина страхотен помощник срещу стреса, който  Ви и помага да бъдете  по - спокойни. Тъй като е адаптоген, Родиола  може да Ви осигури  енергия, когато имате  нужда от нея. Но това не е всичко. Тази билка се използва успешно за възстановяване на кожата и връщането на младежкото излъчване.

Родиола розеа (златен корен) е една  забележителна билка, която има многопрофилно действие и употребата й в народната медицина има дълга история в почти всички краища на света. Смята се, че подсилва нервната система, лекува депресиите, укрепва имунната система, засилва паметта, помага при сваляне на килограми, повишава сексуалната активност и дава жизнена енергия и сила. Златният корен съдържа мощни антиоксиданти, които могат да премахват токсините и свободните радикали от тялото, които не само състаряват, но могат да Ви докарат и доста опасни болести. Нека разгледаме полезните свойства на Родиола:

 

 

 Родиола розеа и стресът


Стресът е най-големият бич на нашето съвремие.  Лекарите по цял свят го квалифицират като основна причина за здравословните проблеми на своите пациенти. Както казахме Родиола розеа е добре познат адаптоген. Тъй като ежедневно сте  подложени на стрес, Ви е необходим прием на адаптоген като Родиола, който да  създаде  у Вас адаптация, която ще  позволи  на физиологията Ви да се справи със ситуацията на този стрес. Смята се, че адаптогените увеличават способността на клетките да произвеждат и потребяват енергия по много по-ефективен начин.

Доказано е, че приема на Родиола влияе на централните моноаминни нива, което предполага, че билката е подходящ адаптоген за случаи на разтройство на централната нервна система. Смята се че билката има добри резултати при пациенти болни от депресия и шизофрения. Това също предполага, че  употребата на растението при заболявания като сезонен дискомфорт, фибромиалгия и хронична умора, би било ефективно. Има изследвания показващи, че растението е от голяма полза при хора, изпаднали в астетични състояния (спад в работната ефективност, нарушения в съня, липса на апетит, раздразнителност, високо кръвно налягане, главоболие и хронична умора) развили се след тежко физическо, или умствено натоварване, грип и други вирусни заболявания.

 

Родиола розеа – помощник в мускулното възстановяване


Родиола розеа е доказала своите възможности да съкращава възстановителния период след продължителни тренировки. Подобрява паметта и има анти токсично действие. Също така повишава продължителността на концентрацията, силата и мускулната енергия, нивата на ензимите, РНК и протеините така важни за мускулното възстановяване. Стимулира синтеза на гликоген в мускулите и черния дроб, белтъчния синтез и анаболната активност.

Напишете вашия коментар