Накарайте мускулите да растат 24 часа в денонощието

Публикувано от Лидия Костова 12/02/2013 0 Коментари Фитнес,

Един от въпросите, които непрекъснато вълнуват сериозните бодибилдъри, и  всеки решил  да натрупа мускулна маса, е как да запази растежа на мускулите си, дори и  по време на сън. Много е наивно да си мислите, че съществува някаква магическа добавка, която може да поддържа анаболните процеси в тялото Ви по време на всичките 8-10 часа сън, но е факт, че има някои  храни, които могат да забавят в голяма  степен катаболизма на тялото Ви през нощта.

мускулен растеж

Изследванията  показват, че  след 4-тия час, последващ последния прием на храна, започват въпросните катаболни  процеси, които както знаете водят до мускулни загуби. Ето защо, в тази статия  ще Ви предложим няколко лесни за спазване съвети, с чиято помощ ще ограничите  протичането им. Голяма част от бодибилдърите стават през нощта, за да си приготвят храна, но не смятате ли че това е малко пресилено? На първо място, по този начин нарушават  съня си  и възможността си за пълноценно възстановяване. Освен това, надали някой от Вас е в състояние и настроение да се храни  обилно в 3 часа сутринта. Ето защо, в тази статия ще Ви запознаем с някои хранителни добавки, с помощта на които ще успеете да предотвратите  катаболните процеси, без  да нарушавате съня си:

Мляко

 Както може би знае всеки бодибилдър, млякото съдържа голямо количество протеини, които са от изключително важно значение за вашите мускули. Но също така, трябва да сте наясно, че млякото съдържа и съставката лактоза, която е специфична за него. Трябва да обърнете глямо внимание на лактозата, защото някои хора имат непоносимост към нея. В случай  че нямате лактозна непоносимост, лактозата е вашият най-добър приятел през нощта. Сухото мляко например има гликемичен индекс от 32 по скалата до 100. Това е една  много ниска стойност, спомагаща  за бавното и постепенно освобождаване на инсулин. Именно продължителният синтез на инсулин, допринася  за транспортирането  на суроватъчния изолат до мускулната тъкан. Това е от решаващо  значение в периода на изгражане на мускулна маса.

Суроватъчен протеин  изолат

 В света на бодибилдинга се смята, че суроватъчният протеин е най – добрият и ефикасният  в общата класация на всички протеини. В повечето случаи  обаче,  суроватъчния протеин се приема  като  протеин за след тренировка. Олигопептидите, които се съдържат в суроватката, стимулират синтеза на протеин, а освен това пренасят азот към мускулните клетки. Когато комбинирате суроватъчен протеин с мляко, Вие осигурявате на тялото си необходимото количество белтъчини.

Глутамин

 Може би вече знаете, че глутаминът е най-често срещаната аминокиселина в човешкото тяло. Ето защо, когато се стремите към изграждане на мускули, необходимостта от тази аминокиселина е изключително голяма. Тя не само съдейства за покачването на мускулната маса, но и съдейства за нейното запазване.. Комбинирането на разклонените аминокиселини, съдържащи се в суроватъчния протеин, с глутамин допълнително подсилва ефекта на двете. Глутаминът също така спомага за  увеличаване обема на клетките, а не на последно място трябва да отбележим че има положително  влияние  върху хормона на растежа (ХР). Когато се приема перорално, глутаминът води до ръст на ХР с близо 400%, а това неминуемо ще се отрази благоприятно върху мускулите Ви.

Напишете вашия коментар