Момордика - гочив пъпеш

Публикувано от Лидия Костова 23/09/2011 0 Коментари Здраве и красота,

Какво е Момордика?


Bitter Melon Momordica charantia (горчив пъпеш) е плод, който расте в тропическия климат и е бил използван от традиционната медицина от хиляди години.

момордика

Листата и лозята на Момордика често се използват в традиционната медицина, но плодовете се използват най-често, поради неговата ефективност и безопасност.

Какво прави Момордика?
И какво научни изследвания дават показания в подкрепа на това?Момордика е бил използван в традиционната медицина за лечение на редица заболявания. Главни  сред тях са диабет и стомашно разстройство. Изследвания  са подкрепили, че има   ефикасност при  лечение на захарен диабет.

Момордика се  използа от  хората с диабет, защото той  може да помогне за намаляване на глюкозата.

Кръвната захар и Инсулинът!

Диабетици  или инсулино зависими  могат да  извлекат полза от използването на горчивия пъпеш, защото е доказано, че  повишава имунната система чрез азотен оксид и действа като инсулин, като кара аминокиселината да се  натрупва в скелетната мускулатура .

Лицата с диабет често изпитват значителни загуби в чистата мускулна тъкан и последващо увеличение на мазнините в тялото. Този процес още повече повишава тяхното ниво на зависимост от инсулин. Кагато се приема Момордика, той  може да поддържа функцията на имунната система и подпомага поддържането и възстановяването на чиста мускулна тъкан.

Намаляване на телесните мазнини ще се отрази благоприятно върху тестостерона и  естрогена в добро съотношение и впоследствие ще  се понижават   нивата на чернодробните триглицериди.Всичко това ще доведе до  благоприятно влияние върху функцията на черния дроб и предотвратяване на мастни чернодробни заболявания..

Чрез подобряване на утилизация на глюкозата, горчивичят пъпеш може  благоприятно  да въздейства  на процеса на стареене на кожата . Чрез увеличаване на ефективността на утилизация на глюкозата,  се компенсира потискане на хормона на растежа, което обикновено се наблюдава с продължителни периоди на повишени нива на инсулин.

Всеки може да се възползва от Момордика . Способността му за благоприятно въздействие върху процеса на стареене и регулиране нивата на глюкозата може да помагнат на всички хора да  са по- здрави.
Трениращите по-сериозно спортисти, могат да се възползват от този плод, поради освобождаването на  инсулин, при липса на въглехидрати. Това ще позволи  да се  използва  анаболизма на инсулина, за да се стимулира синтеза на протеини и мускулна хипертрофия, без да се налага да поемат излишните калории под формата на прости въглехидрати.

Напишете вашия коментар