Хрущял от акула за здрави стави и още нещо

Публикувано от Лидия Костова 03/07/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Със сигурност сте чували за добавките с хрущял от акула, но знаете ли как се получават и за какво са полезни? Скелетната структура на акулите се състои от хрущял,а  не от твърда кост. Този“ материал“ не  е силен като костите, но е гъвкава и богат  на хранителни вещества и съединения, които се оказва че са полезни за хората. 

Хрущялите на акулата първо се изсушават, а след това се правят на прах. Добавките с хрущял от акула съдържат именно този прах. Смята се, че хрущяла от акула е невероятно силен имуностимулант, но освен това има и много други ползи. Артрита  и рака  са двете основни заболявания, за чието лечение се препоръчва приема на хрущял от акула.

хрущял от акула за стави

Полезни съединения в хрущяла от акула


Хрущяла от акула е изключително  богат  на минерали, особено калций и фосфор. Тези хранителни вещества са от съществено значение за благосъстоянието и са необходими за правилното функциониране на организма. Калцият е необходим за поддържане на здрави кости и зъби, и за здравословна  сърдечно-съдова дейност, а фосфора  помага на организма да усвоява  другите  хранителни вещества, и е необходим за правилната  бъбречна функция, растежа на клетките, сърдечния ритъм, както и за поддържането на костите и зъбите.

Хранителните добавки с хрущял от акула запазват в себе си всички полезни вещества. Освен минералите, те съдържат протеини, колаген, сяра, и мукополизахариди. Последните  стимулират имунния отговор и са от полза при различни  възпаления. От това им свойство могат да се възползват и хората които боледуват често, и именно тези съединения се смятат за главната причина, поради която хрущяла от акула  е ефективен при артрит и  рак.

 

Хрущял от  акула при  артрит


През последните четири десетилетия, са били проведени няколко медицински изследвания, които проучват ползата   от предприема  на хрущял от акула при  артрит. Оказва се, че пациентите, които  приемали добавки с хрущял от акула, показвали значително  подобрение, без никакви отрицателни  странични ефекти. На какво се дължи това? Изглежда, мукополизахаридите  имат способността да  намаляват  възпалението. Активните  протеини в хрущяла от акула пък,  спират  ангиогенезата, което  спира  растежа на тъканите около възпалените  стави.

 

 

Хрущял от  акула при ракови заболявания


По същия начин както при артрита, и тук протеините в хрущяла от акула инхибират  ангиогенезата . Така може да се прекрати  по-нататъшното развитие на ракови тумори. Без нови кръвоносни съдове, без хранителни вещества които да хранят  тумора, неговото нарастване спира. Медицински изследвания показват, че  добавките с хрущял от акула  не могат  да помогнат на  пациенти с напреднал рак, но в ранен стадии могат да са полезни, разбира се в комбинация с основното лечение назначено от медицинските лица.

 Хрущял от акула може да закупите тук

 

 

 

Напишете вашия коментар