Екстракт от гроздово семе

Публикувано от Консултант от FitnesHrani.com 23/09/2011 0 Коментари Здраве и красота,

Какво е това гроздово семе?


Гроздовото семе е един от най-мощните антиоксиданти, които се срещат в природата. Богато на биофлавоноиди, радикалните бойци, то помага за предотвратяване на увреждане на клетките от свободните радикали.Този екстракт е най-малко 15 до 25 пъти по-мощен от витамин Е в неутрализирането на свободните радикали на желязо и кислород.

гроздово семе

Екстракт от гроздови семки, служи като билка, която се използва главно като антиоксидант и за лечение на артрит, натъртвания, заболяване на венците, флебит, язви, разширени вени, и други съдови проблеми. Също така помага за лечение на алергии, които отговарят на антихистамини.

 

Какво е екстракта от гроздово семе ?
И какво научни изследвания дават показания в подкрепа на това?


Смята се, че защитава и укрепва съединителната тъкан. Подобрява и запазва еластичността на кожата чрез стабилизиране на колаген и еластан. Екстракт от гроздови семена има антиоксидантни свойства, които се използват за лечение на възпаления, сърдечен или мозъчен инсулт и хипоксия от атеросклероза.

Екстрактът от гроздови семена придобива популярност през годините. Той е проучван от началото на 80-те за своите ефекти и способността да инхибира хистамин. Този радикален ефект е доказан, че е 20 пъти по-мощен от витамин С или витамин Е.

Терапевтични ползи са показали, че зависят от дозата. Използването му се счита за безопасно за зачеване и бременност.

Фитнес Храни препоръчва:

NOW Гроздово семе

 

Puritan's Pride Grape Seed Extract 100 мг 50 капсули

 

Напишете вашия коментар