Ефективен и прогресивен план за тренировка

Публикувано от Лидия Костова 22/08/2013 0 Коментари Фитнес,
Много хора тренират и ходят на фитнес от дълго време, но не виждат много подобрения. Много повече хора се присъединят във фитнес зала, след като си направят новогодишните обещания и се опитват да получат бързи резултати, но много други не го правят. Много хора често отиват на фитнес и чувстват, че не получават резултатите, еквивалентни на обема на работата, която те полагат. Много често тези, които са си поставяли цели в новогодишните си обещания се отказват. Другият вид, които ходят често на фитнес или ще продължат да тренират и да изглеждат по същия начин през следващите няколко години, или в крайна сметка и те ще спрат да тренират или ще се сблъскат с някои добри съвети, които ще променят начина, по който те гледат на тренировките и ще започнат да виждат грешката в старата си рутина.

ефективен план за тренировка

Защо хората не виждат резултатите, след като са тренирали в продължение на дълго време?


Хората, които са отправили новогодишните си обещания, просто имат нереалистични очаквания, те мислят,че ако ходят на фитнес за няколко часа всеки ден те ще изглеждат невероятно и когато това не се случи или пък тяхната новооткрита мотивация изчезне, те се отказват. Никой не е казал, че ще бъде лесно и само онези, които желаят да скъсат задниците си от работа ще получат резултати.

От другата страна са тези, които работят неуморно в продължение на месеци, а понякога и години и не са се развили много от времето, когато за първи път са започнали. Трудно е да се прави нещо, дори когато възвръщаемостта не е еквивалентна на вложеното. Вие на практика работите на загуба. Ако тренировката беше бизнес, Вие със сигурност щяхте да бъдете в беда. Работата е там, че ако правите нещо достатъчно дълго и не получавате резултати, то е доста очевидно, че има дефект в системата. Трябва да преоцените ежедневието Ви и да се опитате да разберете какво може да има в него, например тренировката Ви може да е правилна, но може да се окаже, че има недостатък във Вашата диета. Недостатък може да е и, че се претренирвате или правите твърде много кардио; това са само неща, за които да помислите, ако искате да разберете защо не се ставате по-силни, по-големи, стегнати и т.н. (каквато може да бъде Вашата цел) .

Как да се уверете, че вашата тренировка е ефективна и прогресивна?


Това е дискутирано и преди, но трябва да бъде повторено -  трябва да тренирате по интелигентен начин, от който да получавате резултати и това е, което прави една тренировка ефективна. Трябва да си поставите цели и така идва прогресът. Една тренировка не е интелигентна и ефективна, ако все още вдигате същото тегло, както когато сте започнали да тренирате. Работата е там, че трябва да си поставяте цели, например: на всеки няколко седмици да добавяте по 5 килограма на лежанката, така че след определен брой седмици да вдигате 220 кг. Така ще знаете какво преследвате и ще се стремите да го постигнете и така ще станете по-силни и ще подобрите начина на вдигане на тежестите, което пък ще Ви служи като мотивация и така ще достигнете до Вашата цел.
Целият процес на трениране трябва да бъде целево ориентиран, чрез стъпки, за да постигнете Вашите цели, като например споменатите по-горе (вероятно бихте могли да повдигнете 220 кг в по-кратък период от време), но вие ще получите повече от всяка вдигната тежест, ако не пропуснете да спазвате поставените стъпки. Трябва да мислите дали искате да сте малък човек, който може да вдигне много тежко или искате да натрупате толкова повече чиста мускулна маса, колкото можете от тежестите, които сте използвали, докато постепенно стигнете до Вашата цел. Ако нещо не работи, го променете и не продължавайте да правите едно и също нещо, опитайте и други комбинации, защото те може да са Ви по-полезни от това, което правите в момента
И най-накрая дайте възможност на всяка част от тялото Ви да получи достатъчно време за възстановяване и си изградете хранителен режим, който е в съответствие с целите Ви, независимо дали е с нискокалорийна диета, за да се изчистите или високо калорична диета, за да натрупате маса. Помнете, че ние не сме едни и същи, и това което работи за някой друг не може да работи за Вас, така че трябва да експериментирате и да намерите това, което работи за Вас, което е умна, прогресивна тренировка.

Напишете вашия коментар