Чешмяна или минерална вода е по-полезна?

Публикувано от Лидия Костова 30/01/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Чешмяна или минерална?


Днес, в повечето случаи  водата която пиете от чешмата, въобще не може да се определи като питейна, тъй като е солидно замърсена с пестициди, хербициди и много други вредни химикали. В градските водоснабдителни системи има прекалено много опасни за здравето ни химикали, бактерии, микроби и т.н. Ако от време на време чувствате отпадналост и не можете да откриете причината за това, най-вероятно проблемът се крие в пиенето на чешмяна вода. Единствената възможност вариант да подпомогнете здравето си е да пиете пречистена вода, като в нея да се съдържат само полезни вещества.Съществуват домашни пречиствателни системи, които могат да извършват това, но за жалост са прекалено скъпи.

минерална или чешмяна вода

На пазара можете да откриете разнообразие от марки минерална вода, като всяка от тях е 100% истинска минерална вода, съдържаща ползотворни химикали и минерали, които са нужни за правилното функциониране на организма ви. Някои от тях са калият, магнезият, калцият и желязото. Това са изцяло природни елементи. Не всяка вода, която идва от извора може да се нарече минерална. В повечето от случаите тази вода е не минерална, а газирана.Да поговорим за минералната вода


 Минералната вода се отличава с лек и приятен вкус и богато съдържание на полезни вещества. Тя подсилва имунната система както при малките, така и при възрастните. Колкото имунната ни система е по-силна, толкова по-малък е рискът от нежеланите болести, които могат да ни засегнат. Магнезият играе много важна роля за функционирането на черния дроб. Калцият подпомага сърдечната дейност, нервните импулси, мускулите, поддържа силни костите и зъбите. Минералите поддържат киселинния баланс. За предаването на нервни импулси от клетъчните мембрани и регулиране на сърдечния ритъм способства калият.

Това са само малка част от изгодите, които получаваме от минералната вода. Проблемът със замърсяването на околната среда стана един от първостепенните въпроси, които не търпят отлагане и на хората им стана ясно, че е от ключово значение да разполагаме с безопасен и чист източник на вода.

Минерална, дестилирана, или филтрирана вода да изберем


 При процеса на филтрация на водата, освен вредните вещества се премахват и полезните минерали, от които тялото ни се нуждае. Поради тази причина тя с нищо не подпомага организма ни. В дестилираната вода също няма минерали и тя може дори да стане вредна, ако я пиете продължително. Минералната вода е най-благоприятният избор за вас. Тя ви хидратира, изчиства кожата ви, помага за поддържането на фигурата ви, снабдява ви с енергия, улеснява храносмилането, помага при стрес, при главоболие и много други досадни симптоми и болести. Подпомага функциите на метаболизма и по този начин пречиства организма от нежеланите токсини. Помага ви да изгаряте повече мазнини и да изглеждате и да се чувствате по-леки.
Минералната вода също така съдържа голям брой минерални вещества, от които тялото ви силно се нуждае. Редовното пиене на минерална вода може да ви гарантира, че ще боледувате по-малко и здравето ви ще укрепне значително, ще се чувствате по-бодри и енергични. Магнезий, калций, фосфати, желязо и калий – това са само част от полезните вещества, с които минералната вода може да ви зареди и които са жизнено необходими за вашия организъм. За това не се колебайте да замените чешмяната вода с минерална, колкото по-скоро, толкова по-добре.

Напишете вашия коментар