Haya Vitamin K2-Mk7 100 мкг 60 капсулиHaya Vitamin K2-Mk7 100 мкг 60 капсули1
Haya Vitamin K2-Mk7 100 мкг 60 капсули
25.00 лв
product header
Haya Vitamin K2-Mk7 100 мкг 60 капсулиHaya Vitamin K2-Mk7 100 мкг 60 капсули

Vitamin K2-Mk7 на Haya Labs представлява силно ефективна форма на жизненоважния за костното развитие витамин К2. Витамин К представлява мастноразтворим витамин, който се среща в три форми-К1 (фитомеданион), който се набавя от зелените листни зеленчуци, К2 (менаквион), който се синтезира от чревната флора, както и синтетичният К3 (менадион). Vitamin K2-Mk7 доставя на организма цели 100 микрограма от витамина, което напълно покрива дневните нужди на организма към него. Редовният му прием може да намали риска от фрактури и наранявания на костите.

Действие на Vitamin K2-Mk7:

  • Заздравява костите
  • Подобрява състоянието на кръвоносните съдове
  • Укрепва артериите


По принцип, недостигът на витамин К е сравнително рядко срещан. От дефицит на този витамин,  страдат предимно новородените, тъй като тяхната чревната флора е бедна и не е в състояние да произвежда този  витамин. При възрастните също може да се появи недостиг на витамин К, поради различни причини, като  лечение с широкоспектърни антибиотици, провеждане на химиотерапия, лъчетерапия и рентгенови изследвания-все процеси разрушаващи чревната микрофлора и съответно витамин К. При недостиг на този витамин са налице  често кръвотечение от носа, или продължително кръвотечение при повърхностни рани.

Главната функция на витамин К е да подпомага кръвосъсирването, като по този начин предпазва от вътрешни кръвоизливи. Това е възможно, тъй като този витамин участва в продукцията на протромбин, който е ключов фактор за нормалното кръвосъсирване. Витамин К също така осигурява плътността на костите. Той транспортира калций до костите и осигурява неговото разпределение и правилно усвояване. Витамин К активира производството на образуващите  костното вещество протеини, около които калцият кристализира. Ето защо, витамин К е толкова важен за костите.Понижаването  на нивото на витамин К, съответно понижава  плътността на костите.

Витамин К е изключително необходим на   хората, които са подложени на физически натоварвания. Това е така, защото този витамин има свойството да подсилва  мускулната дейност, като съдейства за увеличаване на  способността за съкращаване  на скелетните,  и на гладките мускули. Трябва да се отбележи, че витамин К подпомага   нормалното функциониране на черния дроб, особено при хора приемащи лекарства които могат да увредят този орган, или при пушачи и алкохолици. Освен това, витамин К и съответно продукта Vitamin K2-Mk7, се препоръчва като ефективно средство  за профилактика на остеопорозата.

Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула  дневно с храната.

Опаковка: 60 капсули

Състав:

vitamink7

Дозировка
Доза 1 капсула
Дози в опаковка 60
Съставки
Витамин К2 100 mcg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Haya Vitamin K2-Mk7 100 мкг 60 капсули

  • Производител: Haya Labs
  • Код на продукта: Haya Vitamin K2-Mk7 100 мкг 60 капсули
  • Наличност: В наличност
25.00 лв
Бърза поръчка