Лидия Костова - автор на статиите в блога

Изключително приятно ми е да представя себе си пред всички вас. Името ми е Лидия Костова и от близо 4 години съм част от екипа на FitnesHrani.com.

 

От пет години насам принадлежа към журналистическата сфера, но спортът и здравословният начин на живот са моята най-голяма страст.

 

Инвестирах не малка част от времето си, в което детайлно извърших проучване, относно това как да се храним и по какъв начин да тренираме телата си, така че не просто да изглеждаме добре в очите на другите, но и да чувстваме завидно лично удовлетворение всеки един ден. Не изпращам дните, без да съм ги оползотворила по правилния начин.

 

Кога разбрах, че имам нужда от това

 

Тази моя страст, насочена пряко към балансираното и здравословно хранене, както и тренировъчните програми, се зароди малко, след като завърших университета.

 

Бях приключила с изготвянето на дипломната си работа и реших, че това е най-удачният момент да си поставя нова цел, която да следвам.

 

Истината е, че изпитвам огромна потребност да променям онова, което не харесвам в себе си или начина на живот, на който съм се отдала.

 

Именно в онзи момент осъзнах, че имам нужда от сериозна промяна и бях абсолютно наясно с това какво ми предстои да жертвам, докато не превъзпитам вкусовете и цялостния си режим, на който бях свикнала да робувам.

 

В един от онези приятни, обгръщащи със светлинни лъчи майски дни, аз казах „СТОП“ на вредните храни и заседналия начин на живот.

 

Изхвърлих пакетираните и консервирани продукти, които бяха част от арсенала в моя дом и направих подробен списък на онова, което исках да поднасям на организма си. Звучи малко налудничаво, но всъщност изобщо не е така.

 

Както и сами можете да предположите, това съвсем не е единствената стъпка, която бях предприела.

 

За да се чувства човек свеж, енергичен и зареден, то нужно е да тренираме всяка една мускулна група толкова често, колкото тялото алармира.

 

Стартирах с половин часови разходки бавен крос и така с всеки изминал ден аз вдигах летвата все по-високо и по-високо, докато не осъзнах, че имам нужда от специализирани уреди, спомагащи за извайването на едно красиво тяло.

 

Как изглеждат нещата днес

 

Откровено казано, никога не съм имала сериозни проблеми с килограмите и не съм навлизала в ожесточена борба с тях.

 

Това обаче съвсем не значи, че съм харесвала онова, което наблюдавам в огледалото. Малко по-малко, аз започнах да променям отношението си към мен самата и да изпитвам любов и уважение към човека, в когото се превръщах.

 

Днес аз съм точно онова, което искам да бъда. Аз съм дисциплиниран, мотивиран, отдаден и постоянен човек.

 

Аз съм личност, която знае как да помогне на себе си и на всички останали, тръпнещи в очакване да поставят „новото начало” и да променят живота си, поемайки по един далеч по-пълноценен път.

 

Не забравяйте, че тренировките и здравословното хранене съвсем не бива да се превръщат в ангажимент, а в радост и удоволствие.

 

Забавлявайте се, докато спортувате и се наслаждавайте, докато се храните. Убедена съм, че това е правилната формула, която да следвате.

 

Всеки има своите слабости и това съвсем не значи, че трябва да им налагаме забрана. Консумирайте с мярка и правете нещата така, че тялото да ви благодари ежедневно.

 

Щастлива съм, че отворих прозореца на моята душа и имах възможността в тези няколко реда да споделя част от моята колоритна история.

 

Вярвам, че изписаното ще вдъхнови не малко от вас и ще се превърне в муза, моделираща ви такива, каквито искате да бъдете! Следвайте целите си до край!