Топка за пилатес 75 см синяSZ Топка за пилатес 75 см1
Топка за пилатес 75 см синя
30.00 лв
product header
Топка за пилатес 75 см синяSZ Топка за пилатес 75 см

Топката за пилатес, която е още позната като фитнес топка или швейцарска топка, става все по – популярна, и започва да се използва в много видове спортни занимания. С тази топка, освен пилатес, може да практикувате йога, или да я използвате във  фитнес залата.  Въпреки  че топката за пилатес  не е изобретена и измислена с тази цел, тя най – често се свързва именно с пилатес упражненията. Тя е чудесно средство за тренировка, тъй като трудно може да Ви омръзне – с нея можете да измисляте и правите все нови и нови упражнения.Топката за пилатес, най – напред е създадена, за да се използва при физиотерапия и рехабилитация, и по – точно при пациенти страдащи от проблеми в гърба и кръста. Тя представлява  голяма, надута, гумена топка около 55-90см. в диаметър. В наши дни, пилатес топката се използва като основен инструмент за много спортни програми. Причината за това е, че тази топка  помага за заздравяването на торсовите мускули в центъра на тялото. Когато тренирате  средната част на тялото, Вие не само давате  сила на  крайниците си, но и поддържате  стойката  си добра, а самото тяло  гъвкаво.

С помощта на топката за пилатес, Вие можете да имате една ефективна тренировка, която  ще Ви даде възможност да станете  по-гъвкави и по-силни. Вместо да се концентрирате върху една в определена област на тялото, с пилатес топката можете да изпълните  няколко различни упражнения, които се концентрират върху  тренировка  на цялото тялото. По този начин, Вие ще получите повече ползи, и тренировка работеща за всички мускули във вашето тяло.Пилатес   топките  се предлагат в различни размери, което е много добре за по – едрите и високи    хора. Освен това,  различните  размери на пилатес топката, са от полза за постигане на различни форми на упражненията.

Използването на една от тези топки, е важен компонент от тренировката със  специализирани упражнения, които помагат  да се постигне балансираност на тялото, заздравяване на мускулите, и прецизност на движенията. Има много упражнения с пилатес топка, така че можете да бъдете сигурни че ще  намерите  нещо, което отговаря на вашите нужди.С пилатес топката, вие ще получите ефективни, сигурни и безопасни. Упражнения с топка за пилатес са високоефективни, защото можете да работите за почти всяка мускулна група, а тренировките изобщо не са сложни. Те са безопасни и не носят риск от  наранявания, тъй като изпълнявате  повечето от движенията около топката.

Ползи от тренировката с пилатес топка


Упражнения с топка за пилатес - укрепват  мускулите Ви

Всъщност това е главната причина, поради която пилатес топката става все по – популярна. Упражненията с тази топка значително укрепват  основните мускули. Това са мускулите на корема и гърба, които е доста трудно да развиете само с коремни преси. Когато правите тези упражнения, коремните мускули,  и мускулите на гърба, работим непрестанно, за да се развиват и за да Ви балансират.  За разлика от традиционните упражнения, топката за пилатес  работи за  мускулите на предната и задната част на тялото Ви едновременно, за насърчаване на по-балансирана  и развита  физика. Дори ако сте се насочили към друга  област на тялото, вашите основните мускули също се натоварват. Плюс това, има много  упражнения  които можете да правите с пилатес топката, за да се фокусирате  върху укрепването  и тонизирането на тези мускули още повече.Топката за пилатес помага при болки в горната част на тялото

Ако стоите  на бюро по цял ден, може да дойде момент, в който да започнат да Ви мъчат болки в гърба и рамената, които не отшумяват дори и нощем. Топката за пилатес, и по – точно упражненията с нея, могат да Ви отърват от тези болки. Чрез тонизиране основните мускули, упражненията с  топката за пилатес,  могат  да направят  чудеса за вашето тяло. Когато основните мускули са тонизирани, те продължават да работят дори след края на вашата тренировка. Всичко това подобрява вашата стойка, което пък ще Ви позволи да работите в правилната поза, без да Ви болят гърба, кръста, или рамената.

Топката за пилатес подобрява гъвкавостта

Ако ви е трудно да се огъвате, да се движите,  и дори  да докоснете пръстите на краката си, упражненията с  топката за пилатес могат  да Ви помогнат  да подобрите своята гъвкавост. По време на тези упражнения, Вие ще можете да разтягате вашите мускули напълно безопасно. Така, с всяка следваща тренировка, Вие ще ставате все по – гъвкави. Това е причината, поради която топките за пилатес се използват в рехабилитацията и физиотерапията.

Упражнения с топка за пилатес

За първото упражнение, трябва да  сте легнали на пода, по гръб, а петите Ви да са сложени  върху топката.Започнете да повдигате бедрата си от земята, плавно и бавно. Същевременно се стремете, да стягате  коремните си мускули, както и тези на седалището. Продължавайте да се вдигате нагоре, докато тялото Ви достигне  права линия. В това положение задръжте  няколко секунди, след което   се спуснете бавно надолу. Упражнението може да се повтори 12-16 пъти.

За второто упражнение е необходимо да седнете върху топката за пилатес. Тялото трябва да е изправено, а краката да са плътно  прилепнали към пода, с колене свити под прав ъгъл. Тази позиция е много важна, така че се уверете че сте я изпълнили точно така! Поставете ръцете си върху топката за повече стабилност, като държите изправени раменете си. След това започнете да повдигате бавно единия крак от земята, без да местите тялото си от неговата позиция. После също бавно свалете крака надолу. Повторете упражнението по 5 пъти с всеки крак!

При това упражнение, трябва да легнете по корем върху топката за пилатес. Трябва да застанете стабилно, като се подпирате с ръце и крака. От тази позиция, изпънете  единият крак, докато  стане равен на торса. След това, повдигайте крака нагоре, колкото можете, като се стремите да запазите баланс, с помощта на другия крак и ръцете си. Задръжте така в няколко
секунди,  и започнете да отпускате крака  до положението  равно на торса. Повторете по 5 пъти с всеки крак.

Получавате топката в кутия без помпа, само трябва да я надуете с Ваша помпа или най-добре с компресор. 

Напишете отзив
    Лош           Добър

Топка за пилатес 75 см синя

  • Производител: SZ Fighters
  • Код на продукта: SZ Топка за пилатес 75 см
  • Наличност: В наличност
30.00 лв
бърза поръчка БЪРЗА ПОРЪЧКА
БЪРЗА ПОРЪЧКА
+359