Пружини за разтягане регулируемо съпротивлениеПружини за разтягане1
Пружини за разтягане регулируемо съпротивление
25.00 лв
product header
Пружини за разтягане регулируемо съпротивлениеПружини за разтягане

Пружините за разтягане са част от обучението на много от най-големите щангисти и културисти и то не само в миналото, но и в наши дни. Имайки предвид това, не мислите ли, че е добра идея да прибавите пружините за разтягане към своя фитнес арсенал? Тежестите имат своето място в тренировките Ви и винаги ще имат, но пружините за разтягане имат определени предимства, които могат да Ви помогнат да изградите уникална сила, която тежестите няма как да Ви дадат.

Какво представляват пружините за разтягане?

Те са фитнес инструмент, разполагащ с ръкохватки в двата края и пружини, които осигуряват устойчивост, когато тренирате с тях. Пружините за разтягане са известни още, като “експандери“ и обикновено се използват за трениране на горната част на тялото, но стават и за упражнения за долната част. Те позволяват да извършвате движения, които с тежестите не можете да правите. Това означава, че използвайки пружините за разтягане Вие можете да работите за мускулите, които не сте могли да тренирате с тежести.

Какви са предимствата на пружините за разтягане?

  • Качествени и удобни
  • Помагат да развиете мощни мускули лесно и бързо
  • Може да регулирате съпротивлението като добавяте или изключвате пружини
  • 5 броя пружини – които могат да се откачат

Най-очевидното предимство на пружините за разтягане е вероятно тяхната преносимост – те са леки и заемат много малко пространство, което ги прави идеални за домашна употреба и за хората на път. Не изискват време за сглобяване, което означава, че са готови за употреба във всеки един момент и могат да бъдат използвани навсякъде еднакво бързо и удобно. Повечето от съвременните пружини за разтягане са изработени от пластмаса, найлон и гума, така няма да имате проблем да ги носите със себе си, дори когато пътувате в самолет.

Второто предимство на пружините за разтягане е тяхната гъвкавост. Въпреки че се смятат за незначителна част от фитнес оборудването, с пружините за разтягане можете да упражнявате почти всеки мускул в тялото си. Много от традиционните силови упражнения могат да бъдат заменени с помощта на пружините за разтягане. Този уред практически предлага десетки упражнения, между които можете да изберете, така че да получите една наистина ефективна тренировка.

Клиповете са информативни, актуалният вид на пружината за разтягане е на снимката в описанието.Друга полза от пружините за разтягане е тяхната безопасност. За разлика от свободни тежести, като гирите, щангите и дъмбелите, с пружините Вие практически не можете да се нараните. Освен това Вие можете лесно и евтино да замените пружините, щом усетите че се износват. С пружините можете да тренирате без да се притеснявате за ставите си, защото за разлика от тежестите, пружините за разтягане не ги натоварват. Можете да ги използвате и когато се възстановявате от травма, защото тренировката с тях е напълно безопасна.

Пружините за разтягане са и многофункционални. Можете да ги използвате независимо каква е Вашата цел. Ако желанието Ви е да отслабвате и да изгаряте повече излишни мазнини просто трябва да промените съпротивлението – в случая, то трябва да е ниско. Ниското съпротивление ще Ви позволи да правите 20-25 повторения на всяка серия без това да Ви коства особени усилия. Ако вашата цел е да трупате мускули, то тогава следва съпротивлението да е по-голямо. Това се коригира като се премахва или закача една пружина. За да трупате мускулна маса, просто трябва да нагласите съпротивлението така, че да постигнете подходящото усилие за 10-14 повторения на серия.

Упражнения с пружините за разтягане, трениращи гръбен мускул

За първото упражнение е нужно да застанете изправени и да поставите пружините или експандера зад главата, като държите накрайниците с двете си ръце. След това започнете да движите ръцете опъвайки пружините с тях. Нека движенията да са бавни, а съпротивлението да не е голямо, защото ако поставите повече пружини, може да се затрудните и да започне треперене.

При второто упражнение изходното положение също е изправен стоеж. Гърдите трябва да са изпъчени, а гърба да е стегнат и изправен. Хванете пружините за разтягане с двете си ръце над главата. Дръжте ръкохватките здраво, като дланите и лактите трябва да гледат нагоре. Задръжте едната си ръка във вертикална позиция, а с другата ръка започнете да опъвате пружините, докато не постигнете ъгъл между двете ръце равен на 90 градуса. Върнете се към първоначалната позиция за започване и изпълнете с другата ръка.

Упражнения за трицепс с пружини за разтягане

Пружините за разтягане са чудесен уред за трениране на трицепсите. За първото упражнение застанете в изправен стоеж с крака успоредно разположени. С едната си ръка хванете ръкохватката на пружините при върхът на противоположно рамо, като дланта Ви трябва да е обърната надолу. Със свободната си ръка започнете да опъвате бавно пружините по права линия встрани от тялото си. Правете това леко и бавно, за да достигнете максимална амплитуда на разгъване. Отпуснете до изходната позиция и повторете серията с другата си ръка.

Клиповете са информативни, актуалният вид на пружината за разтягане е на снимката в описанието.

Упражнение за бедрен мускул с пружини за разтягане

Застанете изправени и поставете пружините за разтягане под ходилата. Задължително трябва да сте с обути крака, защото в противен случай може да се контузите. Хванете дръжките на пружините с двете си ръце, като погледа Ви трябва да е нагоре. Гърба е стегнат, а гърдите изпъчени. Започнете да теглите дръжките, както правите с други уреди при “мъртвата тяга“. Теглете, докато се изправите напълно. След това отпуснете пак до долу и повторете.

Материал: метал, PVC.

Тегло: 650 г

Ако сте в застой или искате да внесете малко разнообразие в тренировъчната си програма, пружините за разтягане са отговора!

Поръчайте онлайн или се обадете на телефон 0888 880 З52 или 0896 790 799

4 Пружини за разтягане регулируемо съпротивление
Вършат работа, здрави изглеждат и засега са ок.
Напишете отзив
    Лош           Добър

Пружини за разтягане регулируемо съпротивление

  • Код на продукта: Пружини за разтягане
  • Наличност: В наличност
25.00 лв
Бърза поръчка