SZ PowerBall с компютърSZ PowerBall с компютър1
SZ PowerBall с компютър
29.00 лв
SZ PowerBall с компютърSZ PowerBall с компютър

Чували ли сте за приспособлението Power ball? Някои от Вас сигурно са чували за него, но надали знаят какво точно представлява. Това всъщност е спортно и рехабилитационно приспособление-жироскоп. Този, така да го наречем продукт, е ново, интересно, увличащо и  многостранно  устройство, което бързо се разпространява по целия свят.  Можете да го видите в ръцете както на млади, така и на стари хора, от двата пола. Казваме “ в ръцете“, защото Power ball е с размер и форма на  бейзболна топка.

Може да бъде използвано във  фитнеса и всички други спортове, за рехабилитация, или просто за психическа отмора. Със своя компактен размер,  Power ball може да се използва навсякъде и винаги, когато имате свободно време – достатъчно е да го сложите в джоба си, и ще е навсякъде с Вас. За да бъде в крак с времето, и да се подчини на тенденцията за нарастващ всеобщ интерес към Power ball, компанията SZ Fighters също създаде такова приспособление, от което можете да се възползвате и Вие.

Какво представлява и как работи Power ball?


Уредът Power Ball, първоначално е измислен и  разработен в САЩ от НАСА. Ползвал се при  обучението  на астронавти при нулева гравитация. Тъй като тежестите са неизползваеми в космоса, се търсел уникален  тренировъчен уред, при който се използва центробежната сила. Заедно с кинезитерапевти,  в крайна сметка се  измисля Power Ball. Тъй като PowerBall използва центробежна сила, нивото на тренировката  автоматично отговаря на това на потребителя. Power Ball съдържа изключително  прецизно балансиран ротор, който е вграден в твърд сферичен корпус.Размерът на уреда е приблизително колкото топка за бейзбол, което го прави  един от най-уникалните и динамични продукти в света днес. Power Ball функционира  без батерии, като се задвижва  единствено от мускулната Ви сила. Във вътрешността си, Power Ball  съдържа  ротор. При задвижването му, той създава импулс на въртене около оста. Това може да се сравни с карането на колело. Колкото по-бързо въртите педалите, толкова сте по-стабилни и толкова повече мощност Ви  е необходима, за да промените посоката.

След придаването на начална скорост на ротора, с  въртеливи движения на китката продължавате  движението, като  постепенно го ускорявате. Принципът, на който се подчинява това движение, се нарича Закон за Прецесията. Това е вид сила, която се получава  от бързо въртящо се тяло. Роторът създава  инерция, която нараства с оборотите и на която Вие  се противопоставяте. Това тренира цялата мускулатура на ръката ви от китката до рамото, с изгарящо  усилие и инерция. Това е най-бързият уред, задвижван от човек, създаван някога!

 

Какви са ползите от Power ball?


Powerball  е отлично средство за спортисти от всички нива, но  също така има много ползи при  рехабилитация на ръката и китката, след  наранявания. Медицинските и спортните  специалисти са единодушни, че   Powerball  е  отличното устройство за помощ при увреждане на мускулите и сухожилията. Гладката повърхност и  динамичната сила на този инструмент,  помагат  за изграждане на мускулна сила, стимулират  притока на кръв,  и  възстановяват  пълния обхват на движение в ставите, без никакви странични ефекти.

Power ball също спомага  за облекчаване на симптомите на  синдрома  на CTS,  и при повтарящи се наранявания.Уреда се използва за изграждане на мускулите на рамото, китките и ръцете, а също така им придава тонизиран и оформен вид. Човек може да го използва  по всяко време и на всяко място, тъй като е много компактен. Power ball е прост  за използване, но има  динамичен характер, благодарение на което предоставя ефикасна силова тренировка на тялото. Използване на Powerball за по-дълъг плюс непрекъснат период от време ще доведе до засилване на спорта използват части от тялото.Той също така дава голям тласък на умора ниво и по въздух.

 

 

Как да стартираме Powerball? Вижте в клипа долу
Има много ползи от използването на Power bal, най – вече за спортистите, независимо какъв спорт практикуват. Той стимулира създаването на някои “навици“ в тези спортове, като добро  сцепление, стабилност на раменете, ръцете и китките,  добър баланс на дланите и пръстите.  Както вече споменахме, Powerball   помага за възстановяването на  повредени сухожилия и мускули, така че ако сте претърпели контузия, този уред може да Ви помогне да влезете отново във форма. Причината за това е, че Power ball  е в състояние да стимулира добър приток на кръвта.

Кой може да ползва Power ball?

Тъй като  Power ball укрепва  ръцете,  от нивото на рамото до върховете на пръстите, той  е особено полезен  за любителите на голф , тенис, и бадмингтон, а също така и за хора трениращи баскетбол, волейбол, бейзбол,  и други. От  Power ball  могат да се възползват фитнес ентусиастите, катерачите, сърфистите и боулинг любителите. Този уред е полезен дори за музикантите. Такива като барабанисти, пианисти, челисти, китаристи, цигулари… и т.н. Ако пък карате мотор или колело дълго време, държането на ръцете  в една позиция твърде дълго, може да бъде проблем, който изчезва след използването на  Power ball.

Поради същата причина, от уреда могат да се възползват и тези от Вас, които седят ежедневно пред компютъра, или които се занимават с повтарящи се дейности. Те  могат да  отпуснат мускулите  си  от време на време с кратко използване на Power ball (1 -2 минути са достатъчни).  Изследванията показват, че редовната тренировка с Power ball, при възрастни хора, забавя  признаците  на стареене на  мускулите. Добрата новина за тези хора  е, че са им необходими съвсем малки по продължителност тренировки с  Power ball. Уреда  може да спомогне за поддържането на движението  и  координацията, което може  да бъде  полезни по време на по-късните години от живота.

Напишете отзив

    Лош           Добър

SZ PowerBall с компютър

  • Производител: SZ Fighters
  • Код на продукта: SZ PowerBall с компютър
  • Наличност: В наличност
  • 29.00 лв
БЪРЗА ПОРЪЧКА
БЪРЗА ПОРЪЧКА
+359