SZ НаглезенкиSZ Наглезенки1
SZ Наглезенки
14.00 лв
product header
SZ НаглезенкиSZ Наглезенки
Спортните занимания се свързват с доброто здраве, но в много случаи те причиняват контузии. Контузиите на глезена са  често срещано явление. От тях не е застрахован никой спортист, но най – застрашени хората занимаващи се с фитнес и културизъм. От травми на глезените могат да страдат и хората които са подложени на физическо натоварване, и тези с наднормено тегло. Загуба на равновесие, неправилна стойка, или пък прекомерно натоварване, или пък внезапните  движения  когато крака  е перпендикулярен  на посоката на движение, могат да причинят травми на глезените. Тези състояния могат да се предотвратят, ако се носят наглезенки.

Клипа е примерен, наглезенките са черни на цвят, както на снимката в описанието на продукта.


Поддържането на добро състояние на глезените е от изключително значение и може да бъде изцяло поверено на грижата на наглезенките. Ако сте спортист, едно добро представяне винаги е задължително,  и в много случаи  не би било възможно без добра подкрепа на глезените. Носейки наглезенките, Вие ще сте спокойни че глезените Ви са защитени, и ще можете да насочите вниманието си изцяло върху тренировката. Ако пък работата Ви е свързана с повече ходене и физическо натоварване, наглезенките могат да са чудесна подкрепа, предпазващо средство, и такова позволяващо Ви да изпълнявате задълженията си пълноценно. Ако спортувате, и сте прекарали наскоро навяхване на глезена, носенето на наглезенки  е добра идея, особено в първите няколко седмици след като се върнете към спорта. Те  ще допринесат  за осигуряване на компресия и подкрепа на глезена, и ще помогнат  на мускулите да работят по - ефективно.

Какво представляват наглезенките


Наглезенките са нещо като помощни  устройства, които осигуряват  поддръжка и предпазване на глезена. Наглезенките  могат  да бъдат  предписани от лекар, да се препоръчат от физиотерапевт, или просто да бъдат закупени и носени, от всеки който смята че глезените му имат нужда от грижа и защита. Има най – различни модели  наглезенки, изработени от различни материали,  но може би най – удобните са ластичните, тъй като могат да се разтегнат и да обхванат глезена Ви съвсем точно. Те са подходящи както за спортистите, така и за обикновените хора, които търсят допълнителна опора за глезените си. Наглезенките също така се предлагат  в разнообразни   форми и размери, и избора им  понякога може да се окаже труден, ако не знаете какво да търсите.

Кога са необходими наглезенки


Наглезенките могат да се носят поради различни причини. Ако например глезена Ви е изкълчен, можете да се възползвате от наглезенките. Те ще осигурят обездвижване и стабилизиране на глезена Ви докато последния заздравее, като целта е предотвратяване на по-нататъшно увреждане. В този случай, пациентът обикновено се съветват да избягват ходене в ранните етапи на лечение и след това да преминете към ходене с  наглезенките, за  да се избегне създаването на напрежение върху глезена. Това се отнася не само за атлетите, а и за всички останали хора. Изкълчване на глезена може да се получи дори докато се разхождате.

Ако сте спортист и сте претърпели травма на глезена, носенето на наглезенки е ппросто задължително! Тъй като травмата е вече налице, необходимо е да носите наглезенки не само в процеса на заздравяване на глезена, но и при тренировки след това, дори ако смятате че сте напълно възстановени. Много често, след претърпяно навяхване на глезена, спортистите се възвръщат към обичайните си занимания, без да вземат мерки за защита на глезена. Това може да поднови травмата, и дори да предизвика повече усложнения.

Наглезенки са необходими и на хората, които са с наднормено тегло, или пък се натоварват прекалено много физически. Ако имате повече килограми, глезените Ви поема огромно натоварване, и ако не ги защитите можете да си докарате травми. Спортистите които вдигат тежести, включително бодибилдърите и културистите, също поемат голямо тегло, при което глезените им се натоварват прекомерно. Носейки наглезенките по време на тренировка, ще защити вашите глезени от всякакви травми.

Наглезевките носени по време на тренировка, също така  подобряват стабилността на глезена, и предотвратяват нежелани движения. Наглезенките могат да се носят след операция на глезена, за да се предотврати фрактура, както и разкъсване на сухожилията. В този случай, наглезенките се използват за облекчаване  натоварването на глезена,  за да се предотврати допълнително нараняване. Тоест, наглезенките помагат  за ускоряване на лечението  и намаляват   риска от повторна травма.

Какви наглезенки да изберете


Както вече казахме, наглезенките се предлагат в различни форми и размери, и са изработени от различен материал. Избора Ви зависи от конкретните Ви нужди. Може би най – подходящи за спортистите и обикновените хора са ластичните наглезенки. Тяхното предимство е че се разтягат, тоест, дори да сте взели по – малък размер идеално ще паснат на крака Ви. Освен това, те заемат  много малко пространство, например в обувката. Могат да се носят често, да се перат, можете да ги вземете навсякъде с Вас, и да защитавате глезените си.  Без значение какъв вид  контузия на глезена имате,  трябва да намерите наглезенка, която напълно обхваща глезена.

Как точно работят наглезенките


Вече Ви е ясно, че наглезенките  могат  да  предоставят  допълнителна подкрепа на глезена сухожилията и мускулите, да допринесат  за подобрена стабилност и контрол на глезена. Как точно става това? Наглезенките  осигуряват компресия около глезена. Това помага да се увеличи проприоцепцията  в глезенната става , което позволява на мускулите да функционират по-eфективно.  Много наглезенки  не са нищо повече от еластичен материал с ергономична форма за около глезена. Те могат да помогнат да се почувствате по-добре, и да са ефективни при някои навяхвания на глезена.

Наглезенките са чифт - 2 бр в опаковка. Има различни размери, направете своят избор от бутона "КУПИ"
Напишете отзив
    Лош           Добър

SZ Наглезенки

  • Производител: SZ Fighters
  • Код на продукта: SZ Наглезенки
  • Наличност: В наличност
14.00 лв
Възможни варианти
Бърза поръчка