SZ Флекс барSZ Флекс бар1
SZ Флекс бар
24.00 лв
SZ Флекс барSZ Флекс бар

Какво представлява флекс бара


Ако сте фитнес ентусиаст, със сигурност можете да изброите поне 8 уреда, които използвате във вашите тренировки. В последно време, често се споменава един уред, който е сравнително нов, но вече заема своето заслужено място в залата. Става въпрос за флекс бара. Този вид тренировка е революция в областта на фитнеса и ще промени начина, по който в момента тренират по-голямата част от фитнес ентусиастите. B. Флекс барът е уред, който  може да се опише като дълга пръчка, с ръкохватки в центъра, които се хващат здраво. Този уред работи чрез вибрации – той  вибрира, когато се разклаща при същата честота като тялото Ви.Тренировките с флекс бара  включват увеличаване на силата на вашите  основните мускули. Това от своя страна подобрява здравето на ставите и стабилността  на гръбначния стълб, като по този начин Вие подобрявате  стойката си, и качеството на движенията си, което пък намалява риска от травми. Добрият хранителен режим, в комбинация с тренировките с  флекс бара,  вървят ръка за ръка. Тренировките с флекс бара   се допълват с един добър план за хранене. Балансираната диета ще Ви позволи да  максимизирате  ползите от вашата тренировка с флекс бара,  и да се възстановите  по-бързо от стреса и напрежението. Един добър план за хранене, с гъвкави тренировки с флекс бара, ще Ви позволи да постигнете вашите фитнес цели.

Флекс бара  използва вибрации, за работа в дълбоките мускули. Той работи  за основните мускулни групи, като раменете, бицепса, коремните  мускули, гърдите , трицепса  и долната част на тялото. Естеството на контракциите се отразява на мускулите по много специфичен начин, и  цялото тяло работи като едно цяло. За какво точно говорим? Става дума за възможността за развитие на мускулите на ръцете, гърба и корема, без да използвате множество фитнес уреди. Всичко е възможно благодарение на флекс бара. Вибриращите движения на флекс бара, укрепват основните мускули на тялото, като се постига собствена реакция на организма към вибрациите. Постигането на определен брой трептения в минута, не само ще Ви даде по – голяма издържливост, но и ще повиши вашия метаболизъм.

Ползи от използването на флекс бара


Благодарение на способността си да се  насочва  към дълбоко разположените мускули на гърба, флекс бара много често се  използва и от физио-терапевти за справяне с болки в гърба и други проблеми. Чрез вибрациите които извършва, уреда увеличава разстоянието между прешлените, което осигурява повече място за нервите. Сгъстен нервите са най-честата причина за болка - дали в шийните прешлени, гръбнака на гръдния кош или гръбначния стълб. Установено е, че  болките  в рамото, лакътя и ръката, може често да се причиняват от проблеми  с гръбначния стълб.Тренировките с флекс бара, значително подобряват състоянието и здравината  на  напречния коремен  мускул, който е отговорен за  стабилността и добрата форма кръста. Това подобрява стойката и противодейства на болките в кръста, които също са често срещано явление. Флекс бара освен това може да е чудесно средство, за привеждане на тези мускули отново във форма, след бременността.

Вибрациите на флекс бара, спомагат за релаксация, и намаляване  напрежението, в мускулите  на шията, гърба и бедрата. Това е нещо като фитнес техника, която обаче може да  се използва за лечение на различни заболявания като остеопороза, или  да съдейства за намаляване на  мускулната  болка, чрез отстраняване на токсините от тялото. Тренировките с флекс бара, могат да бъдат с различна трудност и продължителност, и са подходящи  за всяка възраст, както и за  всички видове тренировки. Със своите уникални триизмерни  вибриращи движения, флекс бара  е идеален начин за активиране на общата мрежа на съединителната тъкан. Това създава стягане и укрепване на тъканите,  във всички слоеве на тялото.

От тренировките с флекс бара могат да се възползват не само хората с проблеми с кроста, гърба или шията, а и тези търсещи помощно средство за отслабване. Благодарение на вибрациите си, този уред подобрява и засилва  цялостната обмяна на веществата, което от своя страна увеличава изгарянето на калории, и засилва базалния метаболизъм. Повишеното изгаряне на калории и забързания метаболизъм, от своя страна съдействат за по . бързото изгаряне на излишните мазнини в тялото.

За да бъдат вашите тренировки на макс, един от важните фактори е концентрацията. Оказва се, че флекс бара има такова действие, че подобрява  способността  за концентрация. Също важен фактор за добра тренировка е пълноценното възстановяване между отделните тренировъчни сесии. Със своите вибрации, флекс бара съдейства за  бързото възстановяване на мускулите, сухожилията и тъканите, а също така предпазва  от нараняване и травми по време на тренировка. Всичко това подобрява вашето представяне в залата и повишава ефективността на всяка тренировка.

Флекс бара е  устройство, което  е проектирано  заедно със  спортни специалисти,  учени  и физиотерапевти, и доскоро не беше много популярно във фитнес средите. Това е техника, използвана в продължение на повече от двадесет години от немски терапевти. Флекс бара може да се определи като  фитнес уред, който активира дълбоките мускули на гърба и корема, чрез  серия от осцилаторни вибрации. Най-добри резултати се постигат, с тренировки  2 или 3 пъти седмично, в продължение на 15 или 20 минути.
5 SZ Флекс бар
при изпълнение на 6 упражнения във Фитнес-ЦСКА, :biggrin: едно след друго с пулсомер,установихме ,че пулса не спада под 140удара в минута. :cool:

Напишете отзив

    Лош           Добър

SZ Флекс бар

  • Производител: SZ Fighters
  • Код на продукта: SZ Флекс бар
  • Наличност: В наличност
  • 24.00 лв
БЪРЗА ПОРЪЧКА
БЪРЗА ПОРЪЧКА
+359