Scitec Nem Forte 36 капсулиScitec Nem Forte 36 капсули1
Scitec Nem Forte 36 капсули
40.00 лв
product header
Scitec Nem Forte 36 капсулиScitec Nem Forte 36 капсули

Ставите са такава част от тялото, която поема голяма част от физическото натоварване. Ето защо, хората които водят активен начин на живот, както и спортистите, са заплашени от износване на ставите. Nem Forte на SCITEC Nutrition е уникална, патентована формула с екстракт от яйчена черупка, създадена в подкрепа на нормалното здраве, функциониране и развитие на съединителната тъкан, хрущялите и костите. Nem Forte съдържа патентована формула NEM® (Natural Eggshell Membrane), създадена въз основа на мембрана от яйчена черупка, естествен източник на глюкозамин, хондроитин и хиалуронова киселина. Слоестата структура на мембраната се състои от тънки протеинови слоеве, които са свързани един с друг като мрежа. Част от структурата на протеиновите влакна е кератин с относително високо съдържание на сяра и на колаген, заобиколени от мукополизахаридни вещества (включително хиалуронова киселина, хондроитин сулфат , глюкозамин).

Действие на Nem Forte:

  • Заздравява съединителната тъкан
  • Съдейства за  възстановяването на ставите
  • Намалява  напреженеито в ставите
  • Подобрява мобилността
  • Намалява отока, болките и сковаността


Глюкозаминът е естествена съставка на здравата  хрущялна  тъкан. Той играе изключително важна роля при изграждането на хрущялите, а също така  действа като уплътнител на ставните връзки. Глюкозамина представлява специфичен  аминозахар,  който е известна със способността си да помага за образуването и възстановяването на хрущяла. Глюкозаминът допринася до голяма степен, за оздравяването  на пострадали стави, сухожилия, хрущяли и меки  тъкани. Глюкозаминът е се състои от глюкоза и от аминокиселината глутамин. С течение на годините,  производството на глюкозамин в организма намалява. Това е главната причина, поради която хрущялите губят своята еластичност. Това причинява  подуване, болка, скованост и се развиват остеоартрози. Глюкозаминът намалява  загубата на покривната хрущялна тъкан на ставните повърхности, благодарение на което ефективно намалява отока, възпаленията и болката в ставите при остеоартрози.

Хондроитинът е една от жизненоважните съставки  на съединителната тъкан и играе основна роля за  изграждането и поддържането на хрущяла. Неговата най-важна функция е да блокира  навлизането на хранителни вещества и вода в  сухожилия и в ставите, когато те  са възпалени. Едновременно с това, той допуска навлизането на полезните вещества. Това е едно наистина незаменимо свойство  на хондроитинът, тъй като по принцип съединителната тъкан няма добро кръвоснабдяване. Благодарение на тази функция  на хондроитина, заздравяването на заболелите стави и сухожилия става много по-бързо и ефективно. Редица изследвания доказват, че хондроитинът спомага и ускорява зарастването на костите при различни фрактури, а също така с помага за пълноценното  възстановяване на ставите при заболяване от остеоартрит.

Формулата на Nem Forte е обогатена с витамин С, който е силен антиоксидант. Този витамин защитава клетките от оксидативен стрес и допринася за нормалното образуване на колаген. Той е изключинелно важен  за нормалната функция на хрущяли, кости, кръвоносни съдове, венците, зъбите и кожата. Също така, витамин C подпомага функциите на имунната и нервната системи, като може да намали умората и стреса.

Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка дневно.

Разфасовка: 36 капсули

Състав:

nem-forte_nutrifacts.85361

Напишете отзив
    Лош           Добър

Scitec Nem Forte 36 капсули

  • Производител: SCITEC Nutrition
  • Код на продукта: Scitec Nem Forte 36 капсули
  • Наличност: В наличност
40.00 лв
бърза поръчка БЪРЗА ПОРЪЧКА
БЪРЗА ПОРЪЧКА
+359