NOW Vitamin K-2 100 мкг 100 капсулиNOW9901
NOW Vitamin K-2 100 мкг 100 капсули
40.00 лв
product header
NOW Vitamin K-2 100 мкг 100 капсулиNOW990

Със сигурност повечето от Вас дори не са чували за витамин K2. Този витамин не е много известен, но пък има доста ползи от него, по отношение на човешкото здраве. Витамин К2 е от изключително значение за поддържането на здрави зъби,силни кости нормално функционираща  сърдечно-съдова система. Този витамин  подпомага усвояването на калций, предпазва от наслоявания на  калциеви отлагания от артериите към костите и калциране на кръвоносните съдове и меките тъкани. По този начин, витамин К2 осигурява ценна подкрепа за сърдечната дейност и намалява риска от сърдечни болести. Витамина също така предотвратява появата на разширени вени и остеопороза.

Обикновено, недостигът на витамин К е сравнително рядко срещан. От дефицит на този витамин,  страдат предимно новородените, тъй като тяхната чревната флора е бедна и не е в състояние да произвежда този  витамин. При възрастните също може да се появи недостиг на витамин К2, най-вече в следствие от лечение с широкоспектърни антибиотици, провеждане на химиотерапия, лъчетерапия и рентгенови изследвания. Това са процеси, които  разрушават чревната микрофлора и съответно витамин К2. Представяме Ви продукта Vitamin K-2 на NOW Foods, който ще Ви осигури важния витамин К2, в подкрепа на  цялостното здравословно състояние.

Характеристики на продукта:

  • 100 мкг витамин к-2 на доза
  • Спомага нормалното съсирване на кръвта
  • Поддържа нормална сърдечна дейност
  • Заздравява костите


Основната  функция на витамин К2 е да подпомага кръвосъсирването, като по този начин предпазва от вътрешни кръвоизливи. Това е възможно, тъй като този витамин участва в продукцията на протромбин, който е ключов фактор за нормалното кръвосъсирване. Витамин К2 също така поддържа плътността на костите. Той пренася калций до костите и осигурява неговото разпределение и правилно усвояване. Витамин К2 активно участва в производството на образуващите  костното вещество протеини, около които калцият кристализира. Точно по тази причина, витамин К2 е толкова важен за костите.Недостигът на този витамин в тялото  понижава  плътността на костите.

Витамин К2 е изключително необходим на  хората с активно ежедневие, които са подложени на физически натоварвания, а също така и на спортистите. Причината за това е, че този витамин има способността  да подсилва  мускулната дейност, като съдейства за увеличаване на  способността за съкращаване  на скелетните,  и на гладките мускули. Също много важно е, че витамин К2 подпомага  нормалното функциониране на черния дроб, особено при хора приемащи лекарства които могат да увредят този орган, или при пушачи и алкохолици. За да не допускате недостиг на витамин К2, изберете Vitamin K-2!

Начин на употреба: Приемайте по една капсула дневно с достатъчно количество вода.

Разфасовка: 100 капсули

Състав:

NOW-Foods-Vitamin-K-2-7337390099062-supp-800x800

Код: NOW990

Дозировка
Доза 1 капсула
Дози в опаковка 100
Съставки
Алфалфа 300 mg
Витамин К2 100 mcg
Витамин С 2 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

NOW Vitamin K-2 100 мкг 100 капсули

  • Производител: NOW Foods
  • Код на продукта: NOW990
  • Наличност: В наличност
40.00 лв
Бърза поръчка