Nature’s Way White Willow Bark 400 мг 100 капсули178501
Nature’s Way White Willow Bark 400 мг 100 капсули
30.00 лв
product header
Nature’s Way White Willow Bark 400 мг 100 капсули17850

Кората на бялата върба е едно от най-използваните лечебни растения в народната медицина още от древността. Тя е отлично средство за намаляване на температура и болки, укрепване на организма и прочистване на кръвта. Растението се използва против вътрешни кръвоизливи, катар, ревматична треска, проблеми със ставите и цистит. Използва се при лечение на проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето. Китайските лекари прилагат бялата върба от хиляди години. Вие също можете да се възползвате от лечебните качества на кората от бяла върба, чрез продукта White Willow Bark (Кора от Бяла Върба) на Nature’s Way. Добавката е  произведена от внимателно обелени малки участъци от диви дървета, които не са пострадали по време на този процес.

Действие на продукта:

  • Диуретично действие
  • Успокоява умерена болка
  • Укрепва организма
  • Пречиства кръвта

В кората на бялата върба се намира около от 5 до 8% от гликозида салицин, а освен това съдържа флавоноиди, витамин С, дъбилни вещества и около 10-12% танини. Гликозидът салицин се усвоява от организма под влияние на саликазата и се трансформира в салигенин, който в последствие се окислява до салицилова киселина. Във фармацията тя е позната под название аспирин. Хората често приемат бяла върбова кора , като алтернатива на аспирина. Това е полезно, за облекчаване на болката, свързана с състояния като ревматоиден артрит , остеоартрит и мигрена, а също така е по-малко вредно за стомаха , отколкото аспирин.

Благотворното въздействие на бялата върбова кора върху организма е известно още от Древността. През 5 век от преди новата ера Хипократ описва свойствата на бялата върба, като приготвя чрез екстракция на върбова кора под формата на прах. Той описва, че този прах понижава температурата и успокоява болката при треска. Още през 1 век Диоскоридес потвърждава нейните свойства. Век по-късно Гален също започва да я изследва. В съвременната медицина се употребява кората на дървото. Тя се събира в ранна пролет. От нея се приготвят отвари, таблетки и капсули.

В народната медицина бялата върбова кора се използва за намаляване на болки и температура, за укрепване на организма и прочистване на кръвта. Също така може да се използва за лечение на заболявания, които са свързани с бъбреците, сърцето и черния дроб. Бялата върба притежава антималарийно и антипаразитно действие. Модерната медицина припознава бялата върба като средство срещу възпаления и за спиране на кървенето. Кората от бяла върба, съответно и продукта White Willow Bark (Кора от Бяла Върба) може да се използва при ревматизъм, подагра, чревни разстройства, простудни заболявания, плеврит и възпаления на пикочния мехур.

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули 2 пъти на ден, за предпочитане с храна.

Разфасовка: 100 капсули

Състав:
natureswaywhitewillow450-sf

Дозировка
Доза 2 капсули
Дози в опаковка 50
Съставки
Въглехидрати 1 g
Кора от бяла върба 800 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Nature’s Way White Willow Bark 400 мг 100 капсули

  • Производител: Nature's Way
  • Код на продукта: 17850
  • Наличност: В наличност
30.00 лв
Бърза поръчка