Natures Way Hyssop 445 мг 100 капсули143501
Natures Way Hyssop 445 мг 100 капсули
28.97 лв
product header
Natures Way Hyssop 445 мг 100 капсули14350

Исоп е многогодишна ароматна билка или полухраст с малки сини цветове в горната си част. Тя влиза в семейството на ментата. Вирее от Средиземноморието до централна Азия. Исоп е известен със силната си миризма на мента. Някога го слагали по подовете на стаите за обезмирисване и пречистване на въздуха. Исопът е билка с тонизиращо действие, но се използва и за детоксикация. От векове в Европа, исоп се използва като поддържащо нормалното състояние на дихателната система средство. Оказва благотворно въздействие на дихателните пътища и подпомага дейността на стомашно-чревния тракт. Също така има  лаксативно действие. Ако желаете да изпитате полезните качества на билката, вземете продукта Hyssop (Исоп) на Natures Way. Тази натурална добавка е особено подходяща за употреба през зимните месеци.

Действие на продукта:

  • Тонизира и ободрява
  • Подкрепя храносмилането
  • Действа благотворно на дихателните пътища
  • Антисептично действие

Билката исоп може да се използва при редица симптоми, свързани с простудни заболявания и грип. Тя е известна в Средиземноморието, Близкия Изток и Каспийския регион не само като медицинско билково средство, но и като ароматна и полезна подправка. В билката се съдържа приблизително 1% етерично масло, в което се откриват цинеол, пинен, пинокамфон, сесквитерпени. Също така, исопът съдържа β-ситостерол, минерални соли, органични киселини, смоли, захари, дъбилни вещества, розмаринова киселина, флавонов гликозид диосмин, олеанолова и урзолова киселина, дитерпеновото горчиво вещество марубин и хизопини.

Исопът е отличен муколитик, антисептик и облекчава кашлицата. Като муколитик, неговите съставки разрушават химичните връзки между протеините, свързващи бронхиалния секрет и буквално го втечняват. Други съставки на билката подобряват водния баланс на тялото и съдействат за допълнителното оводняване на секрета, който става по-рехав и подвижен и е възможно да се изкашля значително по-лесно. Други от по-силните съставки на билката са туйон и фенол, които му придават силни антисептични свойства.

Билката исоп има и други полезни качества и приложения. Тя има свойството да стимулира и храносмилателната система, да облекчава стомашните газове, болки и колики, и да подобрява апетита след дълго боледуване. Също така, билката може да помогне при нервно напрежение и да успокои нервната система, при хистерия, слаба епилепсия и заболявания на гърдите при жените. Исопът има свойството да облекчава симптомите на ревматизъм. Използва се още при хронични възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, диспепсия, запек.Сами виждате, колко много приложения може да има продукта Hyssop (Исоп)!

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули 3 пъти на ден, за предпочитане с храна.

Код: 14350

Разфасовка: 100 капсули

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Исоп (лист, връх на цвят )   450 mg  2700 mg
Дозировка
Доза 2 капсули
Дози в опаковка 50
Съставки
Въглехидрати 1 g
Исоп 890 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Natures Way Hyssop 445 мг 100 капсули

  • Производител: Nature's Way
  • Код на продукта: 14350
  • Наличност: В наличност
28.97 лв
Бърза поръчка