Nature's Way Hops 310 мг 100 капсули141551
Nature's Way Hops 310 мг 100 капсули
23.99 лв
product header
Nature's Way Hops 310 мг 100 капсули14155

Хмелът представлява многогодишно тревисто растение с много дълго пълзящо коренище. Стеблото му достига до 6 метра, а цветовете му наподобяват шишарка, която при узряването си достига до 5 см. Плодът на хмелът се оприличава на яйцевидно сплеснато орехче. Цъфти през месеците май-октомври. Хмелът расте около влажни широколистни гори и храсталаци, край потоци и реки. Най-широкото приложение на хмела е в производството на любимата на милиони хора бира, но цветовете на това растение успешно се прилагат и в медицината. Можете да се уверите в това с продукта Hops (Хмел) на  Nature's Way!

Действие на продукта:

  • Благоприятства кръвоносната система
  • Пречиства тялото
  • Подпомага храносмилането
  • Тонизира и укрепва организма
  • Благоприятства нервната система

Все още не е ясно, точно кога и къде точно са започнали да използват за пръв път хмела като главна съставна част на бирата. Според някои учени, хмелът е пренесен в пределите на Римската империя от готите или други племена още по времето на Великото преселение на народите от Източна Европа. Други учени смятат, че хмелът за пръв път е култивиран от славяните, и съответно те първи са го използвали за направа на бира. За лечебни цели хмелът се използва при доста заболявания.  Растението има диуретично действие, възбужда апетита и подобрява храносмилането.  Хмелът пречиства кръвта. Отвара, която се прави от хмел, се препоръчва при възпаление на жлъчните пътища, жлъчния мехур, при безсъние, климатерични нервни оплаквания, нервна възбуда.

Цветът от хмел съдържа от 0.2 до 1.7% етерично масло и до 20% горчиви вещества, сред които лупулин и хумулин-производни на хлорогуцина, които при своето разлагане образуват изовалерианова киселина. Хмелът съдържа още аспарагин, холин, лейкоантоцианиди, органични киселини-изовалерианова, валерианова, нобензоена. В състава има и естрогенодействащи вещества. Освен че е една от основните суровини в пивоварните, хмелът носи и редица ползи за здравето. Той се използва за лечението на много заболявания. Използват се шишаркоподобните съцветия на хмела и жлезите, които са много богати на етерични масла.

Доказано е, че хмелът притежава общо противоспастично, успокояващо, и болкоуспокояващо действие. Хмелът във формулата на Hops (Хмел) подобрява храносмилането, има диуретично действие и възбужда апетита. Помага при анемия и действа благоприятно на кръвоносната система, защото пречиства кръвта. Хмелът  също така има успокояващо действие на нервната система.

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули дневно с храна или вода.

Код: 14155

Разфасовка: 100 капсули

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
 Хмел (цвят) 310 mg 620 mg
Дозировка
Доза 2 капсули
Дози в опаковка 50
Съставки
Въглехидрати 1 g
Хмел 620 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Nature's Way Hops 310 мг 100 капсули

  • Производител: Nature's Way
  • Код на продукта: 14155
  • Наличност: В наличност
23.99 лв
бърза поръчка БЪРЗА ПОРЪЧКА
БЪРЗА ПОРЪЧКА
+359