Nature's Way Fo-Ti Root 610 мг 100 капсули129001
Nature's Way Fo-Ti Root 610 мг 100 капсули
28.99 лв
product header
Nature's Way Fo-Ti Root 610 мг 100 капсули12900

Фо-ти е китайско растение, което се прилага от векове в китайската народна медицина. Коренът му се използва лечение на редица  заболявания, включително туберкулоза, която е обханала и лимфните възли, възпалителни заболявания напростатата (простатити), запек, злокачествени заболявания. Растението се прилага още и като средство за тонизиране на черния дроб и бъбреците, като тоник за подсилване на кръвотворенето и повишаване на енергийните нива в организма, както и за повишаване на здравината на костите, сухожилията и мускулите.  Фо-ти се прилага също и при повишен холестерол, нарушения в съня, болка и оток на коленните стави и гърба, преждевременно побеляване на косата, косопад, замаяност и шум в ушите (тинитус). Можете да получите тези свойства на растението с продукта Fo-Ti Root (Фо-ти Корен) на Nature's Way!

Действие на продукта:

  • Подобрява кръвообръщението
  • Поддържа нервната система
  • Стимулира имунитета
  • Действа антиоксидантно
  • Подобрява храносмилането

Фо-ти е наричано още ho shou wu, което означава буквално „косата на господин Хо е черна”. Това необичайно име на растението, се дължи на едно от основните му приложения, а именно като средство за потъмняване на косата, при преждевременното ѝ посивяване и побеляване. Фо-ти съдържа антрахинони, съставки, които се откриват и в растения като сена и иматразхлабващо действие. Комбинацията от лаксативно и адстрингентно действие, правят растението подходящо средство за лечение на разнообразни гастроинтестинални смущения. Използва се при ентерити, колики, хемороиди и други.

Фо-ти също така благоприятства функцията на сърдечно-съдовата система. Редица изследвания потвърждават, че приемът на растението води до понижаване на стойностите на кръвното налягане и понижаване на нивата на холестерола в кръвта. Един от механизмите, по които фо-ти понижава серумния холестерол, е чрез намаляване на абсорбцията на холестерол в стомашно-чревния тракт. Корените от растението съдействат  и за намаляване на риска от образуване на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове, като по този начин понижават риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания. Тези положителни ефекти се дължат отчасти на лецитина, който се съдържа във фо-ти.

В китайската медицина едно от най-ценените свойства на фо-ти, е способността му да подсилва функцията на черния дроб и бъбреците. Тези органи са от ключово значение за очистване на кръвта от токсини и отпадни вещества. Друго приложение на фо-ти във формулата на Fo-Ti Root (Фо-ти Корен)  е като средство за подсилване на имунната система. Растението намира приложение в терапията на различни вирусни заболявания, дори и при инфекциозни заболявания като туберкулоза и малария.

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули 1 път на ден за предпочитане с храна и вода.

Код: 12900

Разфасовка: 100 капсули

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Фо-Ти (корен) 610 mg 1220 mg
Дозировка
Доза 2 капсули
Дози в опаковка 50
Съставки
Въглехидрати 1 g
Фо-ти (корен) 1.22 g
Напишете отзив
    Лош           Добър

Nature's Way Fo-Ti Root 610 мг 100 капсули

  • Производител: Nature's Way
  • Код на продукта: 12900
  • Наличност: В наличност
28.99 лв
Бърза поръчка