Nature’s Way Chamomile Flowers 350 мг 100 капсули116001
Nature’s Way Chamomile Flowers 350 мг 100 капсули
25.00 лв
product header
Nature’s Way Chamomile Flowers 350 мг 100 капсули11600

Лайката  е може би най-популярната и използвана билка в народната ни медицина. Била е използвана като лекарство от векове-още в древните Египет, Гърция и Рим. Популярността на лайката нараства особено много през Средновековието, когато хората започват да я използват като лек срещу многобройни оплаквания като астма, колики, висока температура, възпаления, гадене, детски болести, нервни проблеми, кожни заболявания и други. Лайката подпомага дейността на храносмилателната система. Подсилва бъбречните функции и се грижи за нормалното състояние на пикочните пътища и пикочния мехур. Представяме Ви продукта Chamomile Flowers (Цвят Лайка) на Nature’s Way, за направата на който са използвани растения лайка от Германия, защото те имат най-високи стойности на активните си съставки.

Действие на продукта:

  • Противовъзпалително действие
  • Подкрепя работата на храносмилателната система
  • Действа успокояващо
  • Поддържа бъбречните функции


Лайката e известно на всички ни едногодишно тревисто растение с красиви цветове, с ярко жълта централна част и малки бели листенца около него. Другото известно име на лайката е „лайкучка“. От цветовете на растението се извлича етерично масло, в което се съдържа голямо количество парафин, сесквитерпени, каприлова, нонилова и изолерианова киселина. Главните му съставки са бизабол и неговите кислородни производни фарнезен и хамазулен. В наши дни в традиционната медицина, лайката е станала едно от най-популярните билкови лекарства-спокойно може да я приемем като европейския еквивалент на женшена от Азия и Северна Америка.

Лайката се отличава със специфични антибактериални, антиалергенни и седативни свойства. Всичко това е допринесло за популярността на билката, защото според статистиката тя присъства под различни форми-таблетки, капсули, ароматно масло или чай-в домашната аптека на хората в над 26 европейски страни. Лайката от векове се използва като чай за успокояване и по-лесно заспиване, за лечение на треска и висока температура, настинки, стомашни проблеми и най-вече като противовъзпалително средство. На растението е посветено голямо научно проучване, обхванало данни от последните 20 години, което потвърждава ефективността на много от традиционните приложения и ползи на билката.

Освен в медицината, лайката се радва на широка употреба като освежаващ чай, а също и като съставка на множество козметични средства. Над 1 милион чаши чай от лайка се пият в света всеки ден, което прави билката може би най-широко консумираната. Макар че е най-известна в медицинските среди като мускулен релаксант и средство против спазми, лайката притежава и антисептични и противовъзпалителни свойства. Тези многобройни лечебни качества можете да получите с продукта Chamomile Flowers (Цвят Лайка)!

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули 3 пъти дневно, за предпочитане с храна.

Код: 11600

Разфасовка: 100 капсули

Състав:

natureswaychamomile-sf

Напишете отзив
    Лош           Добър

Nature’s Way Chamomile Flowers 350 мг 100 капсули

  • Производител: Nature's Way
  • Код на продукта: 11600
  • Наличност: В наличност
25.00 лв
Бърза поръчка