Nature’s Way Calcium Citratе 250 мг 100 капсули410101
Nature’s Way Calcium Citratе 250 мг 100 капсули
39.99 лв
product header
Nature’s Way Calcium Citratе 250 мг 100 капсули41010

Минералите представляват ключов фактор за осигуряване на нормалното функциониране на вашето тяло. Забързаното ежедневие, стресът и физическото натоварване, са само една част от причините за повишаване на нуждите на организма от минерали.Обикновено, вашето тяло си набавя нужните минерали чрез подходяща храна, но понякога само това не е достатъчно. Това налага допълнителният им прием, чрез подходяща хранителна добавка. Calcium Citratе (Калциев Цитрат) на Nature’s Way е продукт, който ще Ви осигури един от най-важните минерали-Калцият. Тази специална формула съдържа комбинация от цитратна, малатна и карбонатна форма на калция за оптимално усвояване и използване от тялото.

Действие на продукта:

  • Поддържа плътността и здравината на костите и зъбите
  • Подсилва кръвоносната система
  • Съдейства за нормалното функциониране на сърцето
  • Действа благоприятно на нервната система
  • Подсилва имунитета
  • Усвоява се лесно и пълноценно


Калциев Цитрат е хранителна добавка, която напълно ще попълни нуждите на организма Ви от важният минерал Калций. Калцият представлява най-изобилстващия минерал във вашето тяло. Този минерал участва в структурата, която изгражда и дава силата на вашите кости, нокти и зъби. Калцият също изпълнява важна биохимична роля, чрез която спомага за регулиране на мускулните контракции, за съсирването на кръвта и за образуването на определени невротрансмитери. Предполага се, че Калцият е един от факторите за повишаване на мускулната маса при спортистите. При интензивно спортуващите хора обаче, съдържанието на минерала Калций в костите е по-ниско от обикновеното.

Едно много важно и ценено свойство на Калция е неговото свойство да регулира кръвното налягане. Редица проведени изследвания доказват, че при хората с хроничен нисък прием на калций, почти винаги се стига до хипертония-тоест хронично високо кръвно налягане.Тъй като Калцият участва в изграждането на костите и поддържа тяхната здравина, недостигът на този минерал  повишава драстично  риска от остеопороза и редица други заболявания на костната система. За постъпването и усвояването на Калция в организма Ви,  е нужен витамин D. Ето защо, страдащите от дефицит на “витамина на растежа”, са застрашени и от недостиг на калций.

Малко известен факт е, че Калцият може да помогне за редуцирането на телесното тегло. Това е така, защото достатъчният прием на калций понижава апетита, а недостигът на този минерал  повишава усещането за глад. Освен това Калцият е ключов фактор за активирането на някои ензими (липаза) и спомага за  изгарянето на мазнините.  Калцият във формулата на Calcium Citratе (Калциев Цитрат) също така нормализира и регулира повишения холестерол и кръвната захар. По този начин, той  предпазва от сърдечно-съдови заболявания и значително намалява риска от ранна смърт.

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули, 2 пъти на ден за предпочитане с храна.

Код: 41010

Разфасовка: 100 капсули

Състав:

nw_calcium_citrate-sf

Дозировка
Доза 2 капсули
Дози в опаковка 50
Съставки
Въглехидрати 1 g
Калций 500 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Nature’s Way Calcium Citratе 250 мг 100 капсули

  • Производител: Nature's Way
  • Код на продукта: 41010
  • Наличност: В наличност
39.99 лв
Бърза поръчка