Nature’s Way Butchers Broom 470 мг 100 капсули112501
Nature’s Way Butchers Broom 470 мг 100 капсули
26.00 лв
product header
Nature’s Way Butchers Broom 470 мг 100 капсули11250

Все повече нараства популярността на природните лечебни средства. Едно от тях е растението Бодлив залист. Растението е известно още като миши трън. Бодлив залист или миши трън е лечебно растение, чийто корен се прилага за лечение на състояния, свързани основно със слабост на венозната система-хемороиди, варикозни вени, сърбеж, болка и подуване, както и тежест в краката.Това ароматно лечебно растение намалява възпаленията, усилва потенето и укрепва стените на кръвоносните съдове. Можете да се уверите в качествата на тази билка, с помощта на продукта Butchers Broom (Бодлив Залист) на Nature’s Way.

Действие на продукта:

  • Поддържа кръвоносните съдове
  • Облекчава уморени крака
  • Подобрява капилярната пропускливост

От години билкарите използват екстрактите, отварите и  лапите от миши трън за подобряване на кръвообращението, като слабително средство, противовъзпалително и диуретично. Изследвания проведени през петдесетте години на миналия век доказват, че екстрактът от билката води до свиване на кръвоносните съдове, което означава че може да се използва за лечение на болести на кръвоносната система. Мишият трън има благотворно действие при хронична ортостатична хипотония-състояние типично най-вече за пациенти болни от диабет и Паркинсон. Също така е перфектно средство при липса на венозен тонус, събиране на кръв във вените, рани и кръвни съсиреци във вените.

Билката включва стероидални сапунини, съединения много сходни със стероидите, на които се дължи нейното противовъзпалително действие. Те са главните й компоненти и допринасят най-много за нейните лечебни качества. Билката е и източник на флавоноиди, най-вече рутин, които засилват кръвоснабдяването в мозъка, краката и ръцете. Мишият трън съдържа 1.5% спартеин, потискащ преминаването на натриеви йони през клетъчните мембрани, в резултат на което се проявява силният му антиаритмичен  ефект. В билката се откриват и  малки количества кумарин, който има антикоагулантно действие. Други нейни съставки са рускогенин и неорускогенин.

Растението може да се прилага  за намаляване на отоците по краката на хора, работещи прави през целия ден. В много европейски болници те са  въведени и за превенция на пост-хирургичната тромбоза, тъй като подобряват кръвообращението. Използват се и при отоци и болки вследствие на артрит и ревматизъм. Хранителните добавки от миши трън, каквато е и Butchers Broom (Бодлив Залист)  могат да се приемат и за лечение на различни други заболявания като хемороиди, жълтеница, подагра, атеросклероза, а така също и при бъбречни и жлъчни камъни.

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули дневно, за предпочитане с храна.

Код: 11250

Разфасовка: 100 капсули

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Бодлив залист (корен) 470 mg 940 mg
Дозировка
Доза 2 капсули
Дози в опаковка 50
Съставки
Бодлив залист 940 mg
Въглехидрати 1 g
Напишете отзив
    Лош           Добър

Nature’s Way Butchers Broom 470 мг 100 капсули

  • Производител: Nature's Way
  • Код на продукта: 11250
  • Наличност: В наличност
26.00 лв
Бърза поръчка