Nature’s Way Vitamin С & Rose Hips 1000 мг 100 капсули403121
Nature’s Way Vitamin С & Rose Hips 1000 мг 100 капсули
46.00 лв
product header
Nature’s Way Vitamin С & Rose Hips 1000 мг 100 капсули40312

Витамин С, известен също като аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин, който действа като антиоксидант и играе роля в поддържане на здравето на съединителната тъкан в тялото. Витамин С предпазва здравето на сърцето, възстановява тъканите, повишава имунитета и ускорява усвояването на други хранителни вещества в тялото.

В природата витамин С се съдържа основно в плодовете и зеленчуците. Недостигът на този важен витамин може да причини „хаос” за здравето, предизвиквайки симптоми като: кръвонасядане, кървене на венците, умора, отслабен имунитет, а в тежки случаи – скорбут.

Тъй като тялото не може да съхранява витамин C или да го синтезира, е наложително да бъде приет допълнително. Предимствата на витамин С могат да включват засилена абсорбция на желязо, по-добра имунна функция, плюс намален риск от заболявания като подагра и сърдечни заболявания.

Шипка – Шипките съдържат високи количества витамин C, същевременно осигуряват и много други полезни активни растителни съединения като феноли, флавоноиди, елагична киселина, ликопен, както и витамин Е и дори някои мастни киселини. Шипките носят редица ползи за здравето:  

  • Засилват имунитета, благодарение на високите нива на витамин в съдържанието си;
  • Намаляват симптомите на артрит- редуцират болката и сковаността. Шипките блокират активирането на протеините в клетките на хрущялите, които могат да доведат до нездравословно разграждане на ставната тъкан.
  • Притежава анти-ейдж ефекти;

Приложение:  Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, за нормалната функция на белите кръвни телца, имунната и сърдечно-съдовата системи.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно при необходимост, за предпочитане с храна.  

Опаковка: 100 капсули

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Витамин С (аскорбинова киселина) 1000 mg 1000 mg
Шипка 25 mg 25 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Nature’s Way Vitamin С & Rose Hips 1000 мг 100 капсули

  • Производител: Nature's Way
  • Код на продукта: 40312
  • Наличност: В наличност
46.00 лв
Бърза поръчка