Natural Factors Zink 15 мг 90 таблетки16781
Natural Factors Zink 15 мг 90 таблетки
18.00 лв
product header
Natural Factors Zink 15 мг 90 таблетки1678

Цинкът е един от жизненоважните микроелементи,  за нормалното функциониране на човешкото тяло. С напредване на възрастта, неговото количество намалява. Освен това,  прекаленото изпотяване може да доведе също до драстична загуба на цинк. Ето защо, при спортуващите хора често се наблюдава дефицит на минерала. Ако сте атлет или се натоварвате физически всеки ден, трябва да се замислите за допълнителен прием на цинк. Трудно е да си го набавите само чрез храната, тъй като при различната обработка на хранителните продукти, също се губи цинк. При недостиг на този минерал в тялото,  се наблюдават значително забавяне на растежа, отслабване на имунната система, бавно и трудно заздравяване на рани и затрудненото изграждане на мускулна маса. Представяме Ви продукта Zink (Цинк) на Natural Factors, отличаващ се с високо съдържание на цинк. Тази добавка ще Ви осигури достатъчни количества от ценния минерал цинк.

Предимства на продуктa:

  • Осигурява антиоксидантна защита
  • Подсилва имунитета
  • Грижи се за здравето на репродуктивната система
  • Повишава протеиновия синтез
  • Подпомага производството на хормони
  • Доставя допълнителна енергия
  • Поддържа здрави косата, кожата и ноктите


Минералът Цинк е от първостепенно значение за здравето на цялото тяло, а също така и за  поддържането на добър  външен вид.Той е от решаващо значение за растежа и развитието  на организма, както и за бързото му възстановяването му след заболявания. Цинка участва активно в производството на няколко важни хормона, сред които тестостерона. Минерала също така определя протичането на много  ензимни реакции и поддържа, и стимулира синтеза на протеини. Цинка е свързан със съкращението на мускулите и участва в синтеза на инсулин. Минерала се грижи за доброто състояние  на кръвта и регулира алкално-киселинния баланс в тялото.

Една от най-важните функции на минералът цинк е свързана, със стимулирането на имунната  система. Той определя деленето на клетките в организма, включително и антителата,  и Т-лимфоцитите, които са клетки на имунната система. При остри вирусни инфекции приемането на цинк води до 2 пъти по-бързо оздравяване. Минерала подобрява и ускорява възстановяването на наранени тъкани (нокти, рани и др.). Освен това, цинка действа положително върху състоянието на простатата и поддържа здравето на репродуктивната система. Цинка оказва благотворно влияние върху нервната система и мозъчната дейност. Той подобрява умствената дейност и дори е ефективен при лечението на някои депресивни състояния.

Цинка може да Ви предпази от сърдечно-съдови заболявания, тъй като ограничава отлагането на холестерол. Не на последно място, минерала е важен за здравето и красотата на кожата, и тъй като е антиоксидант забавя процесите на стареене и появата на бръчки. Приемът на продукта Zink (Цинк) може да Ви спести доста заболявания и неприятни състояния. Освен това, ще Ви помогне да подобрите външния си вид.

Начин на употреба: За възрастни – 2 таблетки на ден, за деца над 2 год.- по 1 таблетка на ден. За предпочитане е да се приема с храна. Препоръчва се за бременни и кърмещи. Не приемайте едновременно с медикаменти-направете пауза от няколко часа между отделните приеми.

Код: 1678

Разфасовка: 90 таблетки

Състав:

natural-factors-Zinc-sf

Дозировка
Доза 1 таблетка
Дози в опаковка 90
Съставки
Цинк 15 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Natural Factors Zink 15 мг 90 таблетки

  • Производител: Natural Factors
  • Код на продукта: 1678
  • Наличност: В наличност
18.00 лв
Бърза поръчка