Natural Factors Витамин D3 2000 IU х 90 таблетки10521
Natural Factors Витамин D3 2000 IU х 90 таблетки
47.00 лв
product header
Natural Factors Витамин D3 2000 IU х 90 таблетки1052

Витамин D3 играе двойна роля като витамин и хормон, който стимулира организма за абсорбира на калция. Витамин D3, калций и фосфор са необходими, за да поддържат костите здрави. "Слънчевият витамин" подпомага усвояването на калция, подпомага заздравяването на костите и насърчава сърдечно-съдовата система.

Предимства от прием на витамин Д

  • Помага за усвояването на калция;
  • Укрепва костите;
  • Може да предотврати фрактури;
  • Насърчава здравето на сърдечно-съдовата система;
  • Подпомага за редуциране риска от множествена склероза.

Наричан от слънчевия витамин, витамин D се образува естествено в кожата чрез излагане на слънчева светлина. Но когато човек не получава достатъчно чрез излагане на слънце, може да се достигне до дефицит на витамин D.

Защо дефицитът на витамин D се увеличава?

Изпитваме безпрецедентна епидемия от недостиг на витамин D, която води до здравословни проблеми, тъй като много хора вече избягват излагането на слънце, поради риск от увреждане на кожата или рак на кожата от ултравиолетовите лъчи.

Хората, живеещи на места с няколко сезона, където слънцето не е достатъчно силно целогодишно, са изложени на риск от развитие на дефицит на витамин D. Витамин D има „живот” от около две седмици. Спадът му в човешкото тяло обичайно води до податливост и повишена честота и тежест от настинки, инфекции, както и повишен риск от дегенеративни заболявания.

Правилната форма на витамин D за човешкото тяло

Само естествената форма на витамин D подобрява човешкото здраве. При закупуване на добавка с витамин D е важно да изберете витамин D3 (наричан също холекалциферол). Това е формата, която тялото само синтезира при контакт със слънчевата светлина.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, пшеница, глутен, соя, дрожди, яйца, черупчести, сол, ядки или ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Съставки: (1 табл.) – Витамин D3 2000 IU/ 50 µg (холекалциферол) – Микрокристална целулоза, дикалциев фосфат, растителен клас магнезиев стеарат).

Прием: По една таблетка дневно.

Опаковка: 90 таблетки

Напишете отзив
    Лош           Добър

Natural Factors Витамин D3 2000 IU х 90 таблетки

  • Производител: Natural Factors
  • Код на продукта: 1052
  • Наличност: В наличност
47.00 лв
Бърза поръчка