Natural Factors Magnesium Citrate 250 гр35401
Natural Factors Magnesium Citrate 250 гр
69.99 лв
product header
Natural Factors Magnesium Citrate 250 гр3540

Минералите са ключов  компонент за нормалното  функциониране на организма. Те са основната изграждаща  част на костите и зъбите, влизат в състава на  мускулите, нервните клетки, хормоните, ензимите и кръвта. Дефицитът на  минерали във вашето  тяло, дори и в незначителни  количества,  може да доведе до увреждане на здравето. За да се поддържа добро здравословно състояние е нужно правилното  и балансирано хранене.  Съвременните методи на култивиране, обработка и консервиране на храната обаче,  могат да доведат до снижаване на нивото на  минералите в нея.

Това е така, защото често хапваме извън дома, а качеството на тази храна  трудно може да бъде проверено. Освен това, при  готвене и съхранение на храната, някои от минералите се губят. Magnesium Citrate (Магнециев Цитрат) на Natural Factors е хранителна добавка, която ще Ви осигури Магнезий-един от най-важните минерали за вашия организъм. Продукта Ви доставя Магнезий, под формата на цитрат, който има висока биоактивност. Така освен, че си набавяте голяма доза Магнезий, Вие го получавате във форма, която се усвоява лесно и пълноценно във вашето тяло. Продукта е на прах!

Действие на продукта:

  • Редуцира стреса
  • Намалява умората
  • Подпомага и предпазва нервната система


Магнезият има задачата да поддържа здравето на нервната Ви система. Той участва в синтеза на протеини, участва в образуването на колагена и хрущялите, осигурява нормалната дейност на храносмилателната система. Важен е за метаболизма, тъй като активира много ензими отговарящи за този процес. Магнезият изпълнява основна роля за  мускулните контракции, като регулира на клетъчно ниво нервно-мускулната възбудимост. Подобно на витамин Д, Магнезият подпомага усвояването и разпределянето на калция и фосфора в костната тъкан, а също така играе важна роля и при превенцията и борбата срещу симптоми като високо кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания и диабет.

Магнезият може да се нарече "антистресов" минерал, тъй като има свойството да  регулира силата на реакцията на организма към даден фактор като  студ, кавга, внезапен силен шум и т.н.. Колкото по-голяма  е липсата на магнезий, толкова човек  става по-чувствителен, нервен и притеснен. Тази силна реакция към неблагоприятните фактори, поражда след себе си  още по-голяма нужда от Магнезий. Така се стига до един омагьосан кръг, които може да доведе до изтощение и депресия. Магнезият  също така подсилва  и стимулира имунната Ви система, а също и  поддържа нормалния сърдечен ритъм. Всички тези ползи можете да получите с продукта Magnesium Citrate (Магнециев Цитрат)!

Начин на употреба: Добавете 1 лъжичка (доза) към ½ чаша гореща вода. Разбъркайте хубаво, след което добавете ½ чаша студена вода и изпийте. Приемайте веднъж дневно.

Код: 3540

Разфасовка: 250 грама

Състав:

 

Съдържание: в 1 доза. (3,3 g) дн. доза
Магнезий (като магнезиев цитрат/оксид) 300 mg 300 mg


Други съставки: Лимонена киселина, натурални аромати на малина и ягодоплодни, лист от Стевия.

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители и подсладители, царевица, млечни продукти, нишесте, пшеница или мая.

 

Дозировка
Доза 3,3 g
Съставки
Магнезий 300 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Natural Factors Magnesium Citrate 250 гр

  • Производител: Natural Factors
  • Код на продукта: 3540
  • Наличност: В наличност
69.99 лв
Бърза поръчка