Natural Factors Lycopene 10 мг 60 дражета10161
Natural Factors Lycopene 10 мг 60 дражета
40.00 лв
product header
Natural Factors Lycopene 10 мг 60 дражета1016

В днешно време, замърсяването и некачествената храна са навсякъде около нас. Всичко това може да предизвика оксидативен стрес и организма Ви да бъде подложен на пагубното действие на свободните радикали. За щастие, съществуват вещества наречени антиоксиданти, които успешно ги неутрализират. Точно такова вещество е ликопенът, който принадлежи към групата на каротеноидите. Той е фитохимично вещество, червен пигмент, който придава характерния цвят на  редица плодове и зеленчуци. Дори и да консумирате големи количества от тях, по-сигурно е да си набавите ликопен, чрез хранителна добавка. Най-подходящ е продукта Lycopene (Ликопен) на Natural Factors.

Действие на продукта:

  • Оказва силно антиоксидантно действие
  • Спомага за правилното функциониране на клетките
  • Прочиства организма от токсините
  • Потиска растежа на тумори
  • Предпазва сърдечно-съдовата система
  • Стимулира имунитета
  • Предпазва от остеопороза


Ликопенът представлява фитохимикал, принадлежащ към групата на каротеноидните пигменти. Той е естествен пигмент, придаващ характерното оцветяване на червените плодове и зеленчуци. Неуспорима е повишената възможност на Ликопена да разрушава свободните радикали. Той се намира в клетъчните мембрани и предотвратява оксидативното им увреждане. Поддържането на структурата на тези клетъчни мембрани и на ДНК, е от изключително голямо значение за предпазването от различни заболявания. Много проведени изследвания, доказват че Ликопена може да предпази от много заболявания, най-вече ракови.

Той играе важна роля за превенцията на сърдечно-съдовите заболявания, тъй като има способността да намалява нивата на вредния холестерол. Също така, той предпазва от остеопороза и остеопорозни фрактури. Ликопенът се грижи и за храносмилателната и отделителната система, а при мъжете, защитава простатата от увреждания. Ликопенът може да съдейства и за повишаване на концентрацията на сперматозоидите при безплодни мъже. Доказано е, че Ликопена може да намали растежа на туморните клетки.

Един от механизмите , чрез които ликопенът може да ограничава растежа на тумор е чрез стимулиране на клетките към клетъчна комуникация. Той е важен фактор както за превенцията, така и в лечението на рак на гърдата, рак на шийката на матката, на белия дроб, на панкреаса, на простатата, на кожата, на стомаха и др. Ето защо, недостатъчният прием на ликопен, може да е причина за развитието на редица болести, включително и ракови. Тъй като тялото не може да произвежда Ликопен, се налага доставянето му от храната или чрез подходяща хранителна добавка, каквато е Lycopene (Ликопен).

Начин на употреба: За възрастни-по 1-2 дражета на ден, за деца-по 1 драже на ден. За предпочитане е да се приема с храна.

Код: 1016

Разфасовка: 60 дражета

Състав:

natural-factors-lycopene-sf

Дозировка
Доза 1 капсула
Дози в опаковка 60
Съставки
lyc-o-mato 167 mg
Ликопен 10 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Natural Factors Lycopene 10 мг 60 дражета

  • Производител: Natural Factors
  • Код на продукта: 1016
  • Наличност: В наличност
40.00 лв
Бърза поръчка