Natural Factors L-Glutamine 500 мг 60 капсули28201
Natural Factors L-Glutamine 500 мг 60 капсули
48.00 лв
product header
Natural Factors L-Glutamine 500 мг 60 капсули2820

Глутаминът е най-изобилната аминокиселина в мускулите и кръвта. Една от неговите роли е да осигурява  гориво на клетките, които изграждат имунната система. Това прави глутамина съществен елемент в процеса на възстановяване на тялото след редица процеси. Хората, които са най-застрашени от развитие на дефицит на глутамин са тези, често спазващи  диета, която е ограничена само до няколко храни, а също така и хората, които не приемат достатъчно протеини с храната си.

Вижте още:

Ако сте от тези хора, или ако сте спортист, можете да помислите за прибавянето на глутамин към хранителния си режим. Допълнителния прием на глутамин, чрез продукта L-Glutamine (Л-Глутамин) на Natural Factors, може да помогне да се предотвратят инфекции при атлетите, да съдейства за възстановяването  от травми и да предпази  мускулната тъкан от разграждане.

Действие на продукта:

  • Подобрява и ускорява възстановяването
  • Подпомага мускулния растеж
  • Осигурява положителен азотен баланс
  • Подсилва имунната система


Глутаминът е най-разпространената  аминокиселина в организма. Той съставя над 60% от скелетната мускулна тъкан. Глутамина е горивото, което използват храносмилателната и  имунната системи.  Молекулата на аминокиселината се състои от 19% азот, което я прави основният преносител на азот към  мускулите. По време на интензивна тренировка, нивата на глутамин  в тялото Ви значително намаряват-с повече от 50%. Това понижава силата, издръжливостта, и скоростта на възстановяване. Дори  може да отнеме до шест дни, докато нивата  на тази аминокиселина се върнат към нормалните количества - факт, който  повечето хора  които тренират не знаят.

Глутамина има способността да произвежда мускулния гликоген от глюкозата  в кръвта, което влияе върху производството на енергия по време на тренировка. Увеличаване на наличието на глюкоза в мускулите  по време на тренировка, може да увеличи издържливостта и  производителността, както и да подпомогне пълноценното   възстановяване, особено по време на повтарящи се  интензивни  силови  тренировки. Глутаминът също така съдейства за отстраняване на  страничните  продукти от метаболизма на енергията  в мускулите, като по този начин повишава възможността за възстановяване,  между  тренировките.

Аминокиселината повишава производството  на човешкия хормон на растежа, а също така  стимулира синтеза на протеини. Глутамина ще предотврати  загубата  на мускулна тъкан, ще подпомогне  ремонта  и бързото  възстановяване след  интензивни тренировка, и ще насърчи нов мускулен растеж. Тъй като глутамина  е основен източник на енергия за имунната система, приема на продукта L-Glutamine (Л-Глутамин)  може да повиши защитните сили на тялото и да предпази от болести и инфекции.

Начин на употреба: По 5 капсули 2 пъти дневно.

Код: 2820

Разфасовка: 60 капсули

Състав:

 

Съдържание: (1 капс.) Дн. доза
L-Глутамин 500 mg 5000 mg


 

Други съставки: Оризово нишесте, вегетарианска капсула (въглехидратна гума [целулоза Е460],пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат E572 (лубрикант).

Не съдържа изкуствени консерванти, оцветители  и подсладители; царевица, млечни продукти, соя, пшеница, глутен или мая. Аминокиселина в свободна форма.

 

Дозировка
Доза 5 капсули
Дози в опаковка 12
Съставки
Л-глутамин 500 mg
4 Natural Factors L-Glutamine 500 мг 60 капсули
Изпозвам глутамина на Natural Factor, защото е на капсули и мога да прецизирам по добре количеството на глутамин което трябва да приема, а и съм уверен в качеството на марката.
Напишете отзив
    Лош           Добър

Natural Factors L-Glutamine 500 мг 60 капсули

  • Производител: Natural Factors
  • Код на продукта: 2820
  • Наличност: В наличност
48.00 лв
Бърза поръчка