Natural Factors Celery Seed 75 мг 60 капсули45151
Natural Factors Celery Seed 75 мг 60 капсули
43.00 лв
product header
Natural Factors Celery Seed 75 мг 60 капсули4515

Целината е още известна като “ магическата храна на боговете “. Наричана в миналото още “истинска банка на полезни вещества и етерични масла “, тя зареждала с енергия и предпазвала от болести. Целината се използва в различни диети, тъй като е ниско калорична, богата на витамин C и с много ниско съдържание на натрий. Тя изобилства от полезни съставки-витамини А и С и голямо количество витамини B1, B2, K и РР. Целината е богата и на други полезни вещества: желязо, калий, магнезий, фосфор, фолиева киселина, каротин, фитонциди и флавоноиди. Ако искате да изпитате качествата на целината вземете продукта Celery Seed (Семена от Целина) на Natural Factors, съдържащ екстракт от семена на целина, който допринася за нормалното състояние и функциониране на ставите, както и за нормалната концентрация на пикочната киселина.

Действие на продукта:

  • Намалява кръвното налягане
  • Прочиства токсините
  • Действа противовъзпалително
  • Антиоксидантно действие
  • Подпомага имунната система
  • Действа диуретично


Целината е богата на съединения, наречени кумарини, които помагат  за предотвратяване на вредите, които свободните радикали нанасят на клетките. Така те понижават риска от мутации на клетките и появяване на ракови образувания. В традиционната китайска медицина, целината от векове се използва за намаляване на кръвното налягане. Смята се, че фитонутриентите в целината известни като фталиди(phthalide), вероятно са отговорни за това й лечебно свойство. Фталидите помагат на мускулите, обгръщащи артериите, да се отпуснат, което позволява на кръвта да се движи свободно. Тези фитонутриенти също така понижават секрецията на хормоните отговорни за високите нива на стрес в организма.

Целината има противовъзпалително действие при остри и хронични бъбречни заболявания, при подагра, ревматични заболявания. Тя също така е полезна за стомаха и червата. В това отношение е доказано, че целината  възбужда апетита, засилват отделянето на храносмилателни сокове и подобрява усвояването на полезните вещества.  Целината ускорява работата на бъбреците, което спомага за извеждането на преработените вещества от организма, засилва диурезата и помага за нормалната функция на пикочните пътища, което е особено полезно за хората, страдащи от високо кръвно налягане.

Целината е богата на витамин C, а както може би знаете, витамин С помага за защита на имунната система и при състояния  на настинка или грип. Витамин C също защитава организма от щетите, нанесени от свободните радикали. Той намалява и тежестта на възпалителните състояния, като например астма, остеоартроза и ревматоидена ртрит. Също така, целината има свойството да прочиства кръвта от токсини. Можете да се възползвате от тези ценни свойства на целината, с помощта на продукта Celery Seed (Семена от Целина)!

Начин на употреба: Да се приема по 1 капсула по 2 пъти на ден.

Код: 4515

Разфасовка: 60 капсули

Състав:

natural-factors-celina-sf

Дозировка
Доза 1 капсула
Дози в опаковка 60
Съставки
Семена от целина 75 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Natural Factors Celery Seed 75 мг 60 капсули

  • Производител: Natural Factors
  • Код на продукта: 4515
  • Наличност: В наличност
43.00 лв
Бърза поръчка