Natural Factors Calcuim & Magnesium With Vitamin D 526 мг 90 таблетки16071
Natural Factors Calcuim & Magnesium With Vitamin D 526 мг 90 таблетки
29.00 лв
product header
Natural Factors Calcuim & Magnesium With Vitamin D 526 мг 90 таблетки1607

Минералите представляват ключов фактор за осигуряване на нормалното функциониране на вашето тяло. Калцият е най-широко разпространеният минерал в човешкото тяло. Неговото значение за правилното функциониране на организма е огромно. Магнезият е елемент, който помага на калций, за да се абсорбира в тялото. Calcuim & Magnesium With Vitamin D (Калций & Магнезий И Витамин Д) на Natural Factors е продукт, който ще Ви осигури тези ценни минерали заедно с витамин Д. Проучванията показват, че минералните цитрати и малатът имат по-добра абсорбция, особено когато се приемат на празен стомах. Всяка таблетка от този продукт съдържа едно-към-едно калций и магнезий, съотношение което много лекари препоръчват. Другите минерали включени в Калций & Магнезий И Витамин Д са манган, калий и цинк, също са в цитратна форма за по-добро усвояване и използване от клетките. И те имат важен принос за здравината на костите.

Действие на продукта:

  • Поддържа здравината на костите и зъбите
  • Повишава енергийните нива в тялото
  • Профилактика на сърдечно-съдовите заболявания
  • Предпазва от фрактури и остеопороза
  • Подпомага имунната система

Повечето от Вас знаят, че калцият е необходим за здрави кости и зъби, но може би не  знаете, че този минерал е  важен и  за поддържане функцията  на сърцето, нервите, мускулите и други системи на тялото. Също като калция, и магнезия  допринася за подсилване структурата на костите и зъбите , но също така е много важен минерал за  сърцето, мускулите и бъбреците. Неговите най-важни задачи са, активирането  на ензими, които допринасят за производството на енергия, както и регулиране нивата на калция. Калций & Магнезий И Витамин Д помага за поддържането на здрави кости и  зъби и помага за предотвратяване на остеопорозата.

Продукта също  помага  за намаляване на високото кръвно налягане и играе важна  роля за облекчаване на ПМС.Тази калциево-магнезиева  формула, съдейства  за поддържането на стабилен метаболизъм.  Взети заедно, магнезият и калцият в продукта подкрепят взаимно  усвояването  и използването си. Оптималното съотношение между двата минерала, прави продукта лесен за усвояване, без неприятните стомашно-чревни реакции, често срещащи се, когато се комбинират калций и магнезий.

Витамин D е изключително важен за поддържане здравината на костите, а също така и на зъбите. Този витамин се синтезира в бъбреците, а основната му функция е да регулира съдържанието   на калций и фосфати в кръвта, като осигурява  здравословната минерализация, растеж и ремоделиране на костите. Витамин D в състава на Calcuim & Magnesium With Vitamin D (Калций & Магнезий И Витамин Д) работи синергично с калция, като  спомага за неговата абсорбация и правилно използване от тялото.

Начин на употреба: По 1 таблетка на ден, за предпочитане с храна. Не приемайте едновременно с медикаменти. Направете пауза от няколко часа между приемите. Правилният прием на калций е много важен за развитието и растежа на децата. Калциевите добавки са подходящи за деца при следния препоръчителен дневен прием (ПДП): от 0 до 0.5 години – 400 мг; от 0,5 до 1 година – 600 мг; от 1 до 3 години – 800 мг; от 4 до 6 години – 800 мг; от 7 до 10 години – 800 мг. Магнезият също е подходящ за деца. Препоръчителният му дневен прием (ПДП) е: от 0 до 0.5 години – 40 мг; от 0,5 до 1 година – 60 мг; от 1 до 3 години – 80 мг; от 4 до 6 години – 120 мг; от 7 до 10 години – 170 мг. Особено важно е бременните и кърмещите жени да получават достатъчно калций. Калцият се счита за безопасен по време на бременност и кърмене при препоръчителен дневен прием (ПДП): за бременни – 1200 мг; за кърмещи – 1200 мг.

Разфасовка: 90 таблетки

Съставки: В 1 табл.: Дн. доза:
Калций (цитрат)   250 mg 250 mg
Магнезий (цитрат и оксид)  250 mg 250 mg
Калий (цитрат) 20 mg 20 mg
Цинк (цитрат)     5 mg 5 mg
Манган (цитрат)   1 mg 1 mg
Витамин D3 (холекалциферол)  2.5 µg  2.5 µg 
Силиций 

(от полски хвощ /Equisetum arvense/, надземни части)

100 mcg 100 mcg

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители, подсладители, млечни продукти, глутен, нишесте или мая.Други съставки: Силиций.

Дозировка
Доза 1 таблетка
Дози в опаковка 90
Съставки
Витамин D3 2.5 mcg
Калий 20 mg
Калций 250 mg
Магнезий 250 mg
Манган 1 mg
Цинк 5 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Natural Factors Calcuim & Magnesium With Vitamin D 526 мг 90 таблетки

  • Производител: Natural Factors
  • Код на продукта: 1607
  • Наличност: В наличност
29.00 лв
Бърза поръчка