Natrol Cinnamon Biotin Chromium 60 таблетки NAT3641
Natrol Cinnamon Biotin Chromium 60 таблетки
34.00 лв
product header
Natrol Cinnamon Biotin Chromium 60 таблетки NAT364

Natrol Cinnamon Biotin Chromium  комбинира мощното тройно действие  на хром пиколинат, биотин и екстракт от канела. Този продукт е създаден в подкрепа на кръвната захар, и по – точно, поддържането на нейното нормално ниво в организма. Благодарение на тройната си формула Natrol Cinnamon Biotin Chromium  подобрява обмяната на веществата и осигурява антиоксидантна защита.

 Хромът е микроелемент, с изключително важно значение, особено за инсулина. Инсулинът е хормон, регулиращ нивото на кръвната захар, и участващ в метаболизма на мазнините и протеините. Хромът, свързвайки се с инсулина, подпомага транспортирането на глюкозата (кръвната захар) вътре в клетките, където тя бива трансформирана в енергия. Хромът засилва ефекта на инсулина в организма, помага за по – добро кръвообращение, поддържа нивото на кръвната захар.Освен това, повишеният прием на ниацин спомага за редуциране на мастната тъкан и поддържането на мускулната маса.

Освен хром, формулата на  съдържа и биотин. Биотинът, известен още като витамин В7 или витамин H, е водоразтворим витамин, представляващ  кофактор в метаболизма. Той е изключително важен за растежа на клетката и за обмяната на веществата. Това е така, защото биотинът спомага синтеза на витамин С, участва в усвояването на мазнините, въглехидратите и белтъчините. В комбинация с останалите витамини от тази група, биотинът играе роля при преобразуването на хранителните вещества в енергия, пренасяйки въглеродния двуоксид.Биотинът се включва в състава на някои ензими,участващи в редица важни за организма реакции като: синтез на мастни киселини; създаване на глюкоза; метаболизма на аминокиселините. След редица проведени изследвания, може да се твърди, че комбинацията на биотина с хром, може да намали рисковите фактори, свързани със сърдечно – съдовите заболявания.

Не на последно място, в състава на Natrol Cinnamon Biotin Chromium влиза екстрактът от канела. Канелата има редица положителни здравословни ефекти. На първо място, тя е силен антиоксидант. Освен това тя подобрява обмяната на веществата, инсулиновата чувствителност, понижава нивото на лошия холестерол. Чрез подобряването на инсулиновата чувствителност, канелата подобрява способността на клетките да използват глюкозата, при по – малка инсулинова секреция.

Добре подбраното комбинирано действие на тези три съставки, прави Natrol Cinnamon Biotin Chromium  отлично средство за подобряване на метаболизма и нормализиране на нивата на глюкозата в кръвта.

Употреба: По 1 таблетка два пъти дневно с храна

Опаковка: 60 таблетки

Състав:

cinnamon systav

 

Дозировка
Доза 1 таблетка
Дози в опаковка 60
Съставки
Биотин 1,500 mcg
Канела 500 mg
Хром 100 mcg
Напишете отзив
    Лош           Добър

Natrol Cinnamon Biotin Chromium 60 таблетки

  • Производител: Natrol
  • Код на продукта: NAT364
  • Наличност: В наличност
34.00 лв
Бърза поръчка