MyProtein Zinc 15 мг 90 таблеткиMyP3561
MyProtein Zinc 15 мг 90 таблетки
19.99 лв
product header
MyProtein Zinc 15 мг 90 таблеткиMyP356

Минералът цинкът е от жизненоважно значение  за хората, изпълнява животните много биологични функции и играе ключова роля за повече от 300 ензими в човешкото тяло. По принцип, организма на възрастен човек съдържа около 3.2 грама  цинк. Минерала цинк се съдържа във всички части на тялото -  в органи, тъкани, кости, течности и клетки. Най – голямо количество от него се намира в костите и мускулите. В човешкото тяло има органи, които произвеждат цинк, като слюнчената  жлеза, простатата и панкреаса. Дори клетките определящи функциите  имунната система, секретират цинк. Когато тялото Ви е подложено на ежедневно физическо натоварване, било то на работа или при интензивни тренировки, то изчерпва запасите си от цинк. Атлетите много често страдат от дефицит на минерала, а имайки предвид неговата важност, недостиг не бива да се допуска. Нужен е допълнителен прием на минерала цинк, под формата на хранителна добавка. За тази цел, вземете продукта Zinc на MyProtein.

Действие на Zinc:

  • Осигурява силна антиоксидантна защита
  • Грижи се за репродуктивната система
  • Поддържа кожата здрава
  • Повишава енергийните нива в тялото
  • Регулира хормоналния баланс
  • Стимулира имунната система
  • Повишава протеиновия синтез


Може би най – важните функции на минерала цинк са да стимулира имунната система и да осигурява антиоксидантна защита. Всъщност, допълнителният прием на цинк съдейства за    възстановяването на серумния тимулин. Това е важен хормон, който подсилва имунната система. Когато се премине дадена възраст, обикновено нивото на този и останалите  подпомагащи имунната система хормони,  се понижава. Това води до отслабването  на имунната функция и повишаване податливостта на тялото към болести и инфекции. Също така, минералът цинк има антивирусен ефект, благодарение на който помага на тялото да се пребори с  вируси, бактерии и други болестотворни организми. Нещо повече – допълнителния прием на цинк значително намалява продължителността на една обикновена настинка.

Цинка е един от малкото минерали, с противовъзпалителни свойства. Ето защо, той може да облекчи  възпаленията и болките, свързани със състоянието ревматоиден артрит. Както вече споменахме, цинка  е мощен антиоксидант. Той неутрализира  действието на свободните радикали, които могат да увредят клетки и цели органи. Минералът цинк се свързва с поддържането на нормалната сексуална функция при мъжете. Той като взема активно участие  буквално във всеки аспект от мъжката репродуктивна функция, включително в хормоналния метаболизъм и производството на сперма.

Не може да не се отбележи, че цинка се грижи за здравето и красотата на кожата. Тъй като има антиоксидантно действие, минерала забавя процесите на стареене и появата на бръчки. Също така, цинка е ефективно средство, което се използва за лечението на различни кожни заболявания, дерматити, акне и други. Минералът цинк, поддържа  нервната система, а неговият дефицит освен всичко друго, може да причини редица умствени заболявания. Приемайки продукта Zinc, Вие ще се предпазите от възникването на недостиг на цинк и ще подобрите цялостното си здраве!

Начин на употреба: Приемайте по 1-2 таблетки сутрин на гладно.

Разфасовка: 90 таблетки

Състав:

Calcium Carbonate, Ascorbic Acid, Zinc Citrate, Maltodextrin, Microcrystalline Cellulose, Silica, Magnesium Stearate.

Free of: Artificial colours and preservatives, yeast, gluten, starch and lactose. No added salt or sugar. GMO free.

Amount per 1 tablet serving:
Zinc: 15mg
Vitamin C: 60mg
Calcium: 54mg

Дозировка
Доза 1 таблетка
Дози в опаковка 90
Съставки
Витамин С 60 mg
Калций 54 mg
Цинк 15 mg
Напишете отзив
    Лош           Добър

MyProtein Zinc 15 мг 90 таблетки

  • Производител: MyProtein
  • Код на продукта: MyP356
  • Наличност: В наличност
19.99 лв
бърза поръчка БЪРЗА ПОРЪЧКА
БЪРЗА ПОРЪЧКА
+359