Как да отслабнем здравословно ?

Публикувано от Консултант от FitnesHrani.com 27/03/2011 0 Коментари Фитнес,

Как да отслабнем здравословно ?


Здравословно отслабване = Здравословно Хранене

Отслабването и изгарянето на мазнини всъщност не е толкова сложно, колкото си мислите. Ако наистина сте сериозни и целеустремени в отслабването, резлутатите ви няма да закъснеят.
Най-важното е спазването на хранителен режим, който повечето от вас познават като диета. Всъщност няма съществена разлика между двете значения. За тези от вас, които са свикнали да се хранят с всевъзможни боклуци и „забранени” храни, „диета” е по-подходящо за означаване, тъй като се сещате за нея едва, когато осъзнавате, че сте качили 10 кг мазнини.
Другите, които спазват целогодишно правилен и балансиран начин на хранене, за тях това е „хранителен режим”, а не „диета”.

Отслабването става лесно, когато сте УПОРИТИ

Има няколко основни принципа, които трябва да се спазват за да отслабнем правилно и трайно:

1. Здравословното отслабване е не повече от 4 кг на месец или 1 кг на седмица.
2. Забравете за пърженото,панираното, захарните изделия, както и газираното.
3. Простите въглехидрати и наситените мазнини са ваш враг!
4. Не се плашете от източните на протеин и месото. Няма да напълнеете от яденето на месо, колкото и голямо количство да приемате.
5. Хранете се 5-6 пъти на ден в малки количества. Винаги начестото ядене е за предпочитане, отколкото да се натъпчете наведнъж или само сутрин и вечер (както повечето хора правят)
6. Във всяко хранене е задължително да имате източни на протеин (белтъчини)
7. Препоръчителнте източници на протеин са – пилешко,пуешко,риба, яйчни белтъци,протеин на прах – суроватка, казеин, свинско месо – което не е мазно
8. Въглехидратите е желателно да са орязани от дневното меню, като въглехидрати приемайте само на закуска и обяд. Пример за полезни и разрешени източници на въглехидрати – овес,кафяв ориз, пълнозърнест хляб. Запомнете – белият хляб Е БЪРЗ Въглехидрат, тоест НЕ го яжте.
9. Яжте зеленчуци като източник на фибри. Във всяко от хранениято може да прибавите някакъв зеленчук – чушка,краставица,броколи,аспержи.Те подпомагат храносмилането и създават усещане за ситост.
10. След като сте наясно с важността на хранителният режим (диета) за да отслабнете бързо и ефективно, е време да разберете важността на „хранителни добавки” , които подпомагат отслабването и изгарянето на мазнини.
11. Спортувайте! Кардио дейност е силно препоръчителна. Препоръчваме 30 минути крос – сутрин на гладно, през ден.

Ако имате въпроси относно изграждането на вашата диета и суплементарен план за да отслабнете, моля свържете се с екипа на www.FitnesHrani.com използвайки  Формата за Контакт

Автор на статията : Блог за Фитнес

Напишете вашия коментар