Фолиевата киселина е важен Б витамин.


Укрепва здравето на сърцето и осигурява енергия и забързва метаболизма. Б витамините са направени от няколко основни нутриенти, които осигуряват успокоение от дневните натоварвания.

Фолиева киселина има и в черния дроб, меките сирена, цитрусовите плодове, овесените ядки, пшеничните зародиши. В някои страни фолиевата киселина се използва като хранителна добавка при производството на тестени изделия.

Фолиевата киселина е необходима за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона. Най-добрият ѝ източник са суровите зелени зеленчуци - салатите, спанакът, грахът, магданозът, броколите, хлябът.

Дефицитът на фолиева киселина в организма предизвиква нарушения на клетъчното деление, най-изявено в бързо регенериращите (възстановяващите се) тъкани. Дефицитът на този витамин, заедно с дефицита на витамин В12 водят до нарушения в образуването на червените кръвни клетки в гръбначния мозък и до мегалобластна анемия; може да предизвикат нарушения в миелиновите обвивки на периферните нерви и дегенеративни промени в гръбначния мозък.

Поръчай фолиева киселина на топ цени от Фитнес Храни!Прием: 1-2 таблетки фолиева киселина дневно след храна

Разфасовка: 100 таблетки

Състав:

Напишете отзив

    Лош           Добър

Nature's Bounty Фолиева киселина 100 таблетки

Безплатна Доставка

При поръчка над 40 лв.

  • Производител: Nature's Bounty
  • Код на продукта: Фолиева киселина
  • Наличност: Изчерпан
  • 8.00 лв
БЪРЗА ПОРЪЧКА
Ние ще се свържем с Вас:

Тагове: фолиева киселина, витамин, б-комлекс, folic acid