BSN Amino X 1000 грBSN Amino X 70 servings1
BSN Amino X 1000 гр
99.00 лв 132.00 лв
product header
-25% BSN Amino X 1000 грBSN Amino X 70 servings

Всеки бодибилдър или фитнес ентусиаст, влиза във фитнес залата с някакви цели. Ако вашите цели са постигане на максимален мускулен растеж, запазване на мускулите, бързо възстановяване, и ненадминати резултати, тогава трябва да опитате продукта на ВSN - Amino-X. Добавките на BSN  винаги са били популярни в света на бодибилдинга и културизма. И това не е случайно -  продуктите са брилянтни и работят добре. Те не само са  вкусни, но цената им също е плюс, защото  са икономически и лесно достъпни на пазара. Amino-X също не е изключение. Това е първата еферисцентна,  аминокиселинна добавка, състояща се от 6 важни аминокиселини.
 

Приема на Amino-X Ви гарантира:
 

 • Повишаване на протеиновия синтез
 • Положителен азотен баланс
 • Незабавен анаболен ефект
 • Защита от мускулно разграждане
 • Перфектно мускулно възстановяване
 • Несломима енергия
 • Повишена мускулна издържливост
 • Устойчивост към чувството на умора

 

Какво съдържа Amino-X?


На първо място, това са аминокиселините с разклонена верига – ВСАА. Това са 3 аминокиселини – левцин, изолевцин и валин, които се грижат така да се каже за всичко – от мускулното възстановяване, през мускулния растеж, до повишеното настроение и концентрация. За разлика от повечето аминокиселини,  ВСАА се метаболизират предимно в мускулите, а не в черния дроб. Това обяснява  изключителната им  важност в енергийното снабдяване на мускулната тъкан. Левцин  в частност играе жизненоважна роля в производството и запазването на мускулната тъкан , като подкрепя синтеза на протеини в мускулите и черния дроб и блокира разграждането на мускулната тъкан. Той също така регулира захранването с енергия на тялото, и играе роля в синтеза на глюкоза.


Валин  е важна ВСАА аминокиселина, участваща  в биосинтеза на протеин и правилното превръщане на храната в енергия. Това означава, че е важно хранително вещество за  мускулите. Друго важно свойство на това хранително вещество е стимулиране на производството на инсулин , който контролира кръвната захар и ускорява усвояването на аминокиселини в мускулите и черния дроб.Снабдяването на организма с твърде малко валин, може да доведе до разрушителни процеси  и намаляване на мускулната тъкан.

Третата  BCAA аминокиселина е изолевцина, който  също е важен градивен елемент за синтеза на протеини и може значително да помогне на енергийните доставки на митохондриите -  електроцентралите  на  всяка клетка. Други важни функции на изолевцин,  са стимулирането на производството на инсулин, и  поддържането  на положителни азотни нива вътре в тялото. Това е особено важно за образуването на нова тъкан и прави възможен засиления мускулен растеж.

Можем да обобщим, че Amino-X е продукт, който ще Ви осигури ВСАА аминокиселини. ВСАА аминокиселините с разклонена верига, както разбирате  са от съществено значение за човешкото тяло и  от решаващо значение за мускулната  хипертрофия (растеж) и поддръжка, което ги прави абсолютно необходими за всеки бодибилдър и културист. Продукта Amino-X може да се приема и когато сте на диета, за противодействие на атрофията  на мускулите, тъй като тялото може да чувства  значителни липси  на някои хранителни вещества.
 

Кои са другите важни съставки на Amino-X?


L-таурин  е друга от съставките на Amino-X. Това всъщност  е втората най-богата аминокиселина в мускулите след глутамина.  L-таурин  изпълнява няколко полезни функции и може да действа по начин, подобен на креатина. Тоест, тази аминокиселина  разширява клетките, като помага на мускулите  да задържат  повече вода, като по този начин увеличава размера на мускулните  клетки. Ползата за бодибилдърите от това е, че тези разширени клетки повишават  хидратацията,  и стимулират  синтеза на протеини, като  по този начин дават помощ за растежа на мускулите.

L-таурин играе важна роля в продукцията на азотен оксид.  Азотният оксид е газ, който е главния “виновник“ за разширяването на  кръвоносните съдове. Това е важно, тъй като допринася  за  по-голям приток на кръв, което води до по – добро снабдяване с  кислород и хранителни вещества на мускулите. Както знаете, като културисти, Вие се нуждаете  от увеличаване на притока на кръв, кислород и хранителните вещества към мускулите, и без адекватни нива на  азотния  оксид, това не е възможно.

Amino-X  съдържа и L- цитрулин -  неесенциална аминокиселина, която подобрява притока на кръв в цялото тяло. Тя също така увеличава резерва на хранителни вещества на тялото, и го “подтиква“  да произвеждат определени протеини.  L-цитрулин може да   подпомага  такива състояния като умствена умора, физическа умора, болест на Алцхаймер, болест на сърцето, и сексуална дисфункция. Тази аминокиселина увеличава физическия капацитет, и може да подобри вашето представяне в залата.   L-цитрулин също  спомага за разширяването на кръвоносните съдове и подобряването на притока на кръв. Благодарение на това,  енергийните нива естествено се увеличават, което пък  повишава вашата издръжливост. Научните изследвания също сочат, че  L-цитрулин може да насърчи устойчивостта към  мускулната  умора.

Amino-X ще Ви достави и  L-аланин, който е органична аминокиселина поддържаща  здравето на черния дроб, както и регулираща  нивата на кръвната захар. Освен това, тъй като аминокиселините са градивните елементи на протеините, L-аланин е от полза в изграждането на здрави и силни мускули.Човешкото тяло произвежда малко от това вещество,  и нивата на L-аланин  всъщност намаляват при повишено  движение  на мускулите. Ето защо, като спортисти, Вие имате нужда от тази аминокиселина, и Amino-X  ще се погрижи да не страдате от нейният недостиг.

L-аланин помага на тялото по време на интензивна аеробна дейност, когато мускулните  протеини  се използват за подпомагане на производството на енергия. Друга  полза е способността на тази аминокиселина,  да предпазва от натрупването на токсични вещества, отделяни  в мускулните клетки, при метаболизирането на протеините. L-аланин  е аминокиселина, която помага на тялото за  изграждането  и ремонта  на мускулната тъкан. Тя помага за производството  и възстановяването  на мускулите, защото  е прекурсор на карнозина - съединение, което помага за намаляване на умората и повишаване на цялостната физическа активност. Проучванията показват, че L-аланин  може да повиши нивото на карнозин в мускулите с до 65%.

Начин на употреба: Като хранителна добавка, смесете 1 лъжичка  с 200-300 мл.  вода, и изпийте веднага на празен стомах 30 минути преди тренировка.  Може да се приема и след тренировка. Продукта е най-ефективен, когато се приема  преди, по време и след тренировка, като тогава се използва целият потенциал за изграждане на мускулите и подобряване на постиженията.

Разфасовка: 1000 гр / 70 дози

5 BSN Amino X 1000 гр
70 настръхващи дози наистина не е като обикновенните BCA-продукти, може би заради добавения таурин, а и като цяло е микронизиран, което дава по добра биологична активност. Общо взето си заслужава!
Напишете отзив
    Лош           Добър

BSN Amino X 1000 гр

 • Производител: BSN
 • Код на продукта: BSN Amino X 70 servings
 • Наличност: В наличност
132.00 лв
99.00 лв
Възможни варианти
Бърза поръчка