Боксов чувал червен 90 см 30 кг Profi SZ FightersSZProfi23-Red1
Боксов чувал червен 90 см 30 кг Profi SZ Fighters
129.00 лв
product header
Боксов чувал червен 90 см 30 кг Profi SZ FightersSZProfi23-Red
  • 30 кг 90 см височина 35 см диаметър
  • Модел 2017
  • Изключителна здравина
  • Двойно подсилена изкуствена кожа
  • Двоен шев
  • Подходящ за дома и залата

С появата на усъвършенстваните  средства за тренировки, както и на методите  за постигане на невероятни резултати за  минимално време, фитнес индустрията създава все повече  изпитани начини за подобряване на здравето и фитнес постиженията. Едно от тези средства, което е почти легендарно в света на бойните изкуства и фитнеса, е боксовия чувал. Този фитнес инструмент, е създал много шампиони, и е помогнал да безброй хора да влязат във върхова форма!

Боксовия чувал  представлява чувал направен от много здрав винил, който е пълен с парцали и парчета плат. Използва се  предимно от боксьорите и кикбоксьорите,  за изграждане на сила на удара и подобряване на техниката.Боксьорите и трениращите бойни изкуства  трябва да се упражняват и да тренират интензивно , преди те да излязат срещу противник. Бойците трябва да са  в перфектно физическо и психическо  състояние и  да подобряват непрекъснато  уменията си, за да имат шанс да се състезават, и да печелят награди.

Именно боксовия чувал ще  помогне на бойците, да тренират   тяхната скорост, бързина и координация, а също така да подобрят силата и експлозивността на удара си. За сравнително проста част от фитнес и спорт оборудването, боксовия чувал  осигурява много  ползи. Независимо дали става въпрос за тренировка на  цялото тяло, или за упражняване  уменията  за самозащита, боксовия чувал е ценно допълнение към всеки дом или фитнес зала.

Този боксов чувал се отличава  с равномерност на цялата повърхност и перфектно поемане на удара, както и със висока степен на уплътнение.

Размери: 30 кг 90 см височина 35 см диаметър

Този боксов чувал се отличава  с равномерност на цялата повърхност и перфектно поемане на удара, както и със средна степен на уплътнение.

Кои мускули тренира боксовия чувал на SZ Fighters?

Мускулите на рамото ти са силно ангажирани, когато тренирате с боксовия чувал. Тренират се делтоидите, както и големите гръдни мускули. Разширяване на ръката за удара, е преди всичко работа на вашия трицепс, който  се намира се на гърба на горната част на ръката, този мощен мускул изнася  лакътя Ви, така че да можете да стигнете до вашата цел. Боксовия чувал тренира и мускулите на предмишниците. Когато тренирате, дръжте китките си  прави  при пробив -  неспазването на това може да доведе до сериозно нараняване на  китката.

Въпреки че тренировката с боксов чувал  натоварва главно ръцете Ви,  коремните мускули, тези на талията и долната част на гърба,също вземат  много дейно участие. Когато нанасяте удар с юмрук, раменете и гръбначния стълб  генерират  по-големи количества енергия. Мускулите, отговарящи за усукването  на гръбначния стълб по време на ударите, също се натоварват! Вашите коремни мускули, намиращи се в предната част на торса, поддържат гръбнака в такова състояние, което гарантира че тялото Ви няма да преживее срив. Това може да доведе до  загуба на мощност.

Предимства на боксовия чувал

Съпротивата е от ключово значение за изграждане на сила. При тренировката с боксов чувал, тялото Ви  развива нови мускулни влакна,  в опит за преодоляване на съпротивлението. Докато силовата  тренировка често включва оборудване като тежести или ластици, удрянето и ритането на  боксовия чувал,  осигурява устойчивост, като в същото време не отстъпва по ефективност на силовата тренировка. Упражненията с боксов чувал,  също така увеличават  общата мощност на вашите удари и ритници, а също така осигуряват  кардио-интензивна аеробна тренировка, която укрепва сърцето и подобрява здравето на кръвоносната система. Можете значително да подобрите работата на сърцето си, както и да повишите вашата издържливост.

Тъй като координацията на движенията е съществен компонент на тренировката с боксов чувал, с течение на времето  координационните Ви  умения ще се подобрят. След като започнете да се включи тренировка чанта в ежедневието си, вие ще започнете да виждате повишена мощност и сила в раменете, гърба, ръцете и т.н. интензивни движения на данък удари мускулите повече от бавни, постепенни движения, извършени през съпротивление обучение.

Също така, тренировката с боксовия чувал, може да Ви помогне да горите  калории, което на свой ред ще ви помогне да губите  мазнини.Ако тренирате с боксовия чувал  достатъчно дълго време, и то всеки ден, ще горите  достатъчно калории за изгаряне на излишните  мазнини. Това ще включва мазнините по корема, които се оказват доста упорити. Тренирайки с боксовия чувал, Вие можете да изгорите  до 400 калории за 30 минути в зависимост от теглото си.

Вероятно една от най – ценните ползи, които ще получавате от тренировката с боксовия чувал, е  освобождаване от стреса. Сигурни сме, че бихте могли да си представите колко ритници, и юмруци ще понесе този  обект. Извадете  гнева си навън! Само си представете, че боксовия чувал  е някой, или нещо, което наистина искате  да  ударите – бъдете  креативни. Когато се вгледате в боксовия чувал  по този начин, той може да стане  много евтин  психо терапевт. Пък и помислете, колко глоби и неприятности си спестявате, изливайки гнева си върху боксовия чувал, а не върху конкретния човек който го е предизвикал!

Аеробните  упражнения, каквото е и тренирането с боксовия чувал,  карат  тялото да освобождава ендорфини – естествени химикали, които действат като обезболяващи и повишаващи настроението средства. Тези ендорфини помагат на  тялото и ума Ви, да се справят  със стреса, противодействат  на чувството на депресия, и дори  облекчават болки,  които могат да бъдат свързани с физическо натоварване. Следователно, тренировките с боксов чувал, имат благоприятен ефект върху психическото здраве, като могат да  съперничат по ефективност,  на различните  антидепресанти.

Закачването е с четири стоманени вериги, които са към чувалът.

ПОРЪЧАЙ НА ТЕЛ. 0888 880 352, 0896 790 799

Напишете отзив
    Лош           Добър

Боксов чувал червен 90 см 30 кг Profi SZ Fighters

  • Производител: SZ Fighters
  • Код на продукта: SZProfi23-Red
  • Наличност: В наличност
129.00 лв
Бърза поръчка