ZMA и ефекта върху хормоните

Публикувано от Лидия Костова 05/07/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

ZMA  съдържа два от най – важните минерали, а именно магнезий и цинк, в комбинация с витамина В6. ZMA е хранителна добавка, която се използва главно от бодибилдъри и спортисти. Тя е известна главно с две основни функции – да помага за преодоляване дефицитите на минералите цинк и магнезий, и да подпомага възстановяването, чрез положително въздействие върху съня. Все пак , трябва да знаете, че освен тези две ползи, приема на ZMA може да Ви донесе още няколко, които ще разгледаме сега.

zma efekti za tqloto


 

ZMA за стимулиране на имунната система

Точно така, тази добавка може действително да ви помогне да сте значително по – здрави, като   засили имунната Ви система. Имунната система е мрежа от клетки, тъкани и органи, които работят заедно в хармония за защита на тялото от "чужди" нашественици, които могат да причинят заболяване. ZMA съдържа  здравословна доза цинк, който е от голямо значение за правилното функциониране на имунната система.

Когато сте на диета и спортувате, в тялото Ви може да настъпи дефицит на цинк. Тъй като именно този минерал е едно от основните хранителни вещества, които тялото Ви използва  за да се пребори  с общи заболявания като настинки и грип, неговия дефицит ще Ви “накара“ да боледувате по – често. Ето защо, допълнителния прием на добавка със  ZMA е от особено значение, особено когато спортувате.

Борба срещу катаболизма

За тези от Вас, които са насочили усилията си към  изграждането  на мускули, катаболизма е голям проблем! Той е нещо като  заплаха и трябва да се избягва. Когато тялото Ви преминава  в катаболно състояние, това  означава  че ще  изгубите  трудно постигнатите  мускули. Това е така, защото тялото Ви “самоизяжда“ мускулите си, за да си осигури  енергия. Едно от предимствата на ZMA е, че подобрява процеса на синтеза на протеини. Колкото по-стимулирано е  тялото  в синтеза на белтъци, толкова по-добре.

Повишаване нивата на анаболните хормони

Това е нещо, което всички бодибилдъри  искат. Повишените нива на тестостерон означават, че Вие ще бъдете в   състояние да “произвеждате“, поддържате  и ремонтирате  повече мускулна тъкан. Това е така, защото тестостерона е анаболен хормон, който Ви прави по – издържливи и силни, за да тренирате по – дълго време. Освен това, тестостерона се грижи тялото Ви да остане в анаболно състояние след тренировката. Това означава, че мускулите Ви ще са защитени. Благодарение на по – високите нива на тестостерона, Вие ще тренирате по – интензивно, и ще качвате чиста мускулна маса.

ZMA може да купите от тукhttps://www.fitneshrani.com/hranitelni-dobavki/sportni-dobavki/testosteron-stimulatori/zma-testosteron-stimulatori

Напишете вашия коментар