Цинк - важен минерал за спортиста

Публикувано от Лидия Костова 02/06/2020 0 Коментари Фитнес добавки,

Всеки един спортист е чувал за добавката, известна под наименованието „Цинк“. Разбира се, съществуват и не малко хора, които предпочитат да я включват в менюто си, независим от това, че физическата им активност не е на кой знае какво ниво. В редовете по-долу ще се опитаме да ви разкажем малко повече за цинка, като искрено се надяваме, че по този начин ще съумеем да отговорим на поредицата от въпроси, които в продължение на дълго време сте си задавали.

Преди обаче да преминем към съществено важната част от статията ни, то ще се отклоним за момент и ще вмъкнем, че хората, които решават да стартират с приема на цинк, то внимателно следва да проучват местата, от където плануват да си набавят добавката. Никога не се доверявайте на случайни търговци, за които преди това не сте чували. Винаги избирайте да пазарувате от реномирани магазини и това ще ви гарантира спокойствието.

За да ви улесним максимално в това, то нашето предложение е да посетите онлайн магазина FitnesHrani.com, където вярваме, че ще попаднете на изключително богат асортимент от цинк, които можете да си закупите и то на цени, достъпни за масовия потребител. Гарантираме ви в коректността на служителите там и в качеството на продуктовия асортимент, тъй като имахме възможността лично да се заемем с проучването на онлайн магазина.

Какво трябва да научим за цинка, преди да стартираме с неговия прием

За разлика от хрома, цинкът не се приема като свръх популярен „мускулен минерал“. Разбира се, това съвсем не означава, че ролята му за организма не е толкова важна, колкото и на хрома. Хранителната добавка е важна в работата на ендокринната и имунната система. Ако сте от хората, които тренират бодибилдинг, то цинкът е изключително важна добавка и в никакъв случай не ви съветваме да гледате с пренебрежение на нея.

Разностранни са биологичните функции, които изпълнява той. Той е един от важните компоненти в много ензими и участва активно в процесите на нуклеиновата киселина, протеина, липидите и въглехидратите. Неговото значение е ценно при установяването и регулирането на Ph.

Що се отнася до човешкия организъм, то цинкът работи в абсолютен синхрон с витамин В6. Важна е още ролята му в обмяна на аминокиселините. Няма как да пропуснем да споменем, че цинкът е също в тясна връзка с витамин А. Ако в тялото ви липсва достатъчно витамин А или цинк, то това ясно посочва, че имунната ви система е на път да се срине, ако все още това не се е случило.

Разбира се, това съвсем не са единствените ползи и влияния на цинка, оказани върху човешкия организъм. Не преставайте да четете редовете, изписани по–долу, тъй като в тях ще попаднете на още повече ценна и полезна информация, отговаряща на купищата ви въпроси, които сте си задавали.

Силно впечатление ни прави, че през годините хората не оценяват кой знае колко ролята на цинка, а това със сигурност трябва да се промени, тъй като хранителната добавка участва в много от физиологичните процеси. Участието на цинка е доказано в множество жизнено важни ензими. Те, на свой ред, участват в обмяната на протеини, мазнини и въглехидрати, което вярваме, че е понятно за всеки от нас.

По-големият процент от съдържанието на цинка, приблизително 72%, се намират в мускулите на човек. Големи количества се намират и в черния дроб, костите, простата и бъбреците. Освен като хранителна добавка, която е препоръчително да се приема, то цинкът се съдържа още в храните от животински произход. Зеленчуците също имат съдържание на цинк, но заради органичния фосфор, то усвояването им не е толкова ползотворно.

Помнете, че във всяко едно меню, в което е включено червено месо, то това води до загубата на цинк.

Вярваме, че тази статия ще ви бъде наистина полезна, особено, ако сте част от онези хора, които смятат да започнат с промяна в техния живот. Става въпрос за ентусиасти, които са решили да стартират със здравословно хранене и активна физическа натовареност.

Напишете вашия коментар