Защо симетрията е важна и как да я постигнете?

Публикувано от Лидия Костова 23/08/2013 0 Коментари Фитнес,
Симетрията е много важен фактор за всеки, който обича да работи във фитнеса, а аз съм сигурен, че всички ние сме виждали някой се разхожда във фитнес залата и да се фука с неговата невероятна физика и след това забелязваме, че той е с вдървени тънки крака ... Ако той иска да изглежда по този начин, тогава добре, но не би ли пожелал да има пълния пакет?

симетрия фитнес

Помислете за създаване на правилно пропорционирани горна и долна част; всичко, което трябва да направите, е да разберете едно просто правило. Вашето тяло съдържа различни мускули, така че не пресилвайте някои и не пренебрегвайте другите. Разработването на симетрична фигура изисква фокусиране върху всички мускулни групи по равно, чрез различни упражнения. Една фигура с равномерно разпределени мускули и добра мускулна маса показва на хората, че е има много малко слаби места.

Защо да станете симетрични?


Ако си мислите да се състезавате в състезания тогава трябва да мислите повече за телесната Ви симетрия, отколкото за натрупване на мускулна маса. Повечето културисти, които се състезават не успяват, заради липсата на симетрия; сега ... вярно е, че генетиката играе огромна роля за развитието на тялото Ви, но чрез промяна на някои от Вашите упражнения и начините, по които използвате мускулите то е по-склонно да развие по-голяма мускулна симетрия.

Друг фактор, който трябва да осъзнаете е, че ниското съдържание на мазнини помага за постигането на симетрия; веднъж след като телесните мазнини паднат под 10% Вие ще започнете да виждате мускулите да работят по-добре докато тренирате; тези велики остри линии, показващи се под светлините ще Ви покажат, дали се развивате по начина, който се опитвате да постигнете.

Сега, както аз обясних генетиката е огромен фактор за симетрията и повечето хора не осъзнават, но има три основни вида тела -  ендоморфни (крушовидна форма, с наднормено тегло и с големи кокали) ...... месоморфни (тясна талия, широки рамене и мускулести) ...... ектоморфни (слаби с малки кокали и дълги ръце).

Когато някой знае сома-типа си, това може да бъде полезно при тренировка за симетрия. Ендоморфната физика поставя по-голям акцент върху диетата и загубата на тегло и коремните тренировки. Ектоморфният тип ще трябва наистина да се съсредоточи върху размера на ръцете, тъй като това изглежда е проблематична област за телата на тези личности. Те също така ще трябва да се съсредоточат върху общото покачване на теглото.

Ектоморфните, обаче, имат нещо като предимство за това, че след като значително увеличат теглото си, то малката им костна структура значително ще подобри симетрията като създава илюзията за по-голям размер. Месоморфният тип са на практика създадени за бодибилдинг с огромния им мускулен размер и сравнително ниските нива на телесни мазнини.
Как да се разработи симетрия:

Както споменах по-симетричното тяло е с равномерно разпределена мускулна маса. Колкото и странно да звучи има четири групи мускули, които трябва да работят по-усърдно от останалите, това са плешките, предмишниците, ABS, раменете и гърба .... Това не означава, че трябва да се пренебрегват другите мускули и да се концентрирате върху тези, а просто означава, че трябва да се съсредоточите върху правилното им таргетиране.

Само си представете малка, здрава, коремна област, с широки, напълно развити рамене и широки, пламтящи плешки, лакти, предмишници и гръб, които са видими отпред, отстрани и отзад, и ... предайте  илюзията за огромни размери и пълно развитие

Моят приятел и вдъхновение в моята фитнес страст Andrei Claude наскоро ми каза: "Винаги е имало по-големи и по-мускулести хора от мен, но малцина изглеждаха вдъхновяващо за мен. Мисля, че това се дължи на равномерното разпределение на мускулите ". И нека Ви кажа, че е 100%  прав.

 

Превод от Английски

Напишете вашия коментар