Защо е важно да приемаме гейнъри за мускулна маса

Публикувано от Лидия Костова 22/01/2013 2 Коментари Фитнес добавки,

Ако искате да наддаватe  на тегло и мускули, помислете за приема на гейнъри. Преди да започнете обаче, ние искаме да Ви запознаем с някои важни причини, които биха подкрепили това ваше решение.

1. С помощта на добър гейнър, Вие ще сте в състояние да посрещате вашите калоиини нужди


Първото нещо, което прави гейнърите чудесен избор, е тяхната способност да отговарят  на вашите изисквания за повишен калориен прием. Както знаете, ако вашата цел е да качвате тегло и мускулна маса, трябва да ядете, и да ядете, и да ядете……което понякога става наистина досадно. Чрез приема на подходящ гейнър, Вие много лесно ще повишите вашият калориен прием. На пазара има доста видове гейнъри, и повечето от тях осигуряват около 400 калории на доза. Ето Ви още 400 калории на ден, които сте си набавили без да поглъщате тонове храна.

Ефекта от гейнърите е налице

 

2. Гейнърите съдържат специални мазнини, които ще Ви помогнат  да сте слаби


Втората голяма полза от приема на гейнърите е, че те Ви осигуряват някои определени мазнини, които не можете да си набавите от храната. Тези мазнини са диетични, поради което ще Ви помогнат да правите мускули, без да трупате излишни подкожни мазнини. Освен това, тези мазнини имат и доста ползи от здравословна гледна точка. Когато избирате какъв гейнър да започнете да приемате, търсете такъв, който да съдържа средноверижни триглицериди, и колкото е възможно по – малко наситени мазнини.

 

 

3. Гейнърите могат да се приемат не само след тренировката, но и през останалото време от деня


Ето още една полза, от приема на гейнърите. На пазара можете да намерите гейнъри, които са формулирани  специално за прием след вашата тренировка. Но освен тях, има и гейнъри които са създадени да заместят цяло ваше хранене, и през останалата част от деня. Тези гейнъри дори можете да прибавяте към вашите ястия, за да повишите тяхното калориино съдържание. Ако искате гейнър, който да използвате непосредствено преди или след вашата тренировка, търсете такъв,  който съдържа по-малко мазнини, и колкото може по-високо съдържание на въглехидрати.

Непосредствено преди и след тренировката, е  най-гладното време за вашите  мускули, и те имат нужда от  бързо действащи въглехидрати, така че да  могат да осигурят жизнения цикъл на инсулина и да помогнат за бързото придвижване на аминокиселините до  мускулните клетки. Не се страхувайте да приемате повече калории през това време на деня, тъй като точно в този момент тялото Ви наистина има нужда от тях, и ще ги оползотвори пълноценно. Ако възнамерявате да добавите към диетата си висококалоричен гейнър, изберете такъв с по – малко мазнини.

 

 

4. Гейнърите на пазара, са с различни калориини индекси


Отново се връщаме на фактора калории, но той е наистина много важен, когато се опитвате да качите мускулна маса. На пазара има различни видове гейнъри-такива осигуряващи 400 калории на прием, такива осигуряващи 900 калории, и други. Трябва да знаете обаче, че има голяма разлика между тях. Изборът на конкретен гейнър, задължително трябва да се съгласува с индивидуалните калориини нужди. Ако изберете  и започнете да приемате гейнър с по – висок калориен индекс отколкото имате нужда, в крайна сметка ще започнете да трупате излишни мазнини.

Повечето бодибилдъри се справят добре,  приемайки гейнър   с 400-600 калории на порция, но ако сте от тези, които наистина се борят за да качат маса и мускули,  може да се осмелите да изберете и по – висококалоричен гейнър. Почти винаги бодибилдърите правят грешка когато за първи път избират гейнър, но това не е нещо непоправимо. Когато видите че гейнъра не реагира добре на вашата система, винаги можете да го смените.

 

 

5. Много от гейнърите съдържат креатин


Какво означава това? С един коршум – два заека. Много от гейнърите които се предлагат на пазара, съдържат креатин в състава си. Знаете че креатина е една от задължителните добавки за всеки бодибилдър. Така че, вместо да си давате парите за добавки с креатин, вземете си гейнър който  го съдържа в състава си. Ако при започване на приема на вашият гейнър,  забележите някакво  първоначално наддаване на тегло , имайте предвид, че това е от високия приток на въглехидрати (които носят допълнителни водни молекули в организма), както и от креатина. Дайте си  една или две седмици, след което   това задържане на вода ще престане.

 

 

2 Коментари

drislo:
28/01/2013, 05:09:37 PM
Отговор

em to ot nqkoi geinari ima strani4ni efecti men ot tva me e strah nai mnogo:angry:

Консултант от Фитнес Храни:
28/01/2013, 05:17:51 PM

Гейнърите нямат странични ефекти. Гейнъра е комбинация от протеин и въглехидрати, няма как да има странични ефекти. Ефекта е само положителен.

mihalew:
13/07/2014, 09:35:34 AM
Отговор

Много от тези продукти съдържат прости въглехидрати, които само се отлагат в мазнини. Пък и не си струва да похарчиш доста пари за малко протеин с много въглехидрати. По-добре си купете високо процентен качествен протеин и си направете сами гейнер по свой вкус и нужди. :cool:

Напишете вашия коментар